Tek bir dişin herhangi nedenden dolayı kaybı oluştuğunda dişin her iki yanındaki dişlerin korunması şartı ile bu diş yerine tek bir implant yerleştirilebilme tedavisi son zamanlarda avantaj olarak öne çıkmaktadır. Bir tedavi yöntemi seçilmesi sırasında tedavi süresi ve prosedür zorluğuna dikkat edilmeden hasta için en uygun, en iyi ve uzun dönemde etki edecek tedavi seçilmesi oldukça önemlidir. Dişlerin kesilmesi ileride bu dişlerde hassasiyet oluşumu ve neticede kanal tedavisine ve ileriki safhada kaplama altı çürüklere sebep olabilmekte ve tüm diş tedavilerini pendik diş doktoru yapmaktadır.

Dental İmplant Nedir?

Diş implantları yedek diş kökleri olmaktadır. İmplantlar, doğal dişlere uyacak şekilde pendik diş doktoru ile tasarlanan sabit ya da çıkarılabilir yapay dişler için güçlü bir temel imkanı sağlamaktadır. Bir başka deyişle diş implantı takma diş ya da köprü gibi diş protezlerini desteklemek amacı ile ağıza yapay olarak yerleştirilen yapay bir diş kökü olmaktadır. Doku dostu element olan titanyum ile yapılmış ve eksik diş için bir kök görevi gören çene kemiğine yerleştirilmiş vidalar kullanılarak işlem tamamlanır.

Dental İmplant Avantajları?

Diş implantları hastanın kendi dişleri gibi görüntü sunar ve doğal diş hissi yaratmaktadır. Bununla birlikte kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için kalıcı olmaları en büyük avantajları olmaktadır. Akıcı konuşma konusunda da dental implantlar oldukça avantajlıdır. Dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmaya izin vermektedir. Bir dişi kaybettiği zaman hastada kökün bulunduğu yerde bir boşluk kalmakta ve implant uygulaması ile bu kökler yeniden yapılmış olmaktadır.

Yemek Yeme Kolaylığı Sunan Tedavi

Geleneksel olan takma dişler çoğu zaman kayar ve çiğnemenin tadını almayı daha zor hale getirir. Dental implantlar doğal dişler gibi işlev gördüğü için hastanın en sevdiği yiyecekleri ekstra bir çaba ya da acı hissetmeden keyifle yeme imkanı sağlamaktadır. Geleneksel takma dişlere sahip bir kişiden daha iyi ısırma kuvvetine izin veren dentla implant pendik diş doktoru tedavisi ile daha kaliteli, sağlam ve garantili halde yapılmaktadır.

Dayanıklılık

En sert yiyeceklere en asitli içeceklere bile müthiş dayanıklılık gösteren diş tedavisi dental implant olmaktadır.