Konya Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Gülvezir Korkmaz, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik çirkin sözler kullanan Erol Mütercimler'i şiddetle kınadıklarını belirtti. 

Konya Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Gülvezir Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından olan İmam Hatip Liselerine yönelik yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. 

Katıldığı bir televizyon programında imam hatiplere yönelik haksız, mesnetsiz, küçük düşürme kastı taşıyan iftiraları nedeniyle Erol Mütercimler'i en sert şekilde kınadıklarını belirten Korkmaz, bu sözlerin sadece imam hatipleri değil ülke insanının birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef aldığını kaydetti. 

Korkmaz "Yıllardır ilim, irfan, bilgi ve hikmetle öğreten ve başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok değerli siyasetçi, devlet adamı, iş insanı, akademisyen ve farklı meslek gruplarından değerli insan yetiştiren imam hatip liseleri diğer tüm eğitim kurumlarımız gibi bizlerin göz bebeğidir. Ailelerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet ettikleri bu kuruma alenen saldıranların yaptıkları yanlarına kar kalmayacak, iftiralarının hesabını adalet önünde vereceklerdir" diye konuştu.

e-Haber Ajansı (e-ha)