Fox TV'de yayınlanan Son yaz dizisinde Banu rolüyle milyonların dikkatini üzerine çeken, bir çok başarılı dizi ve filmde yer alan tecrübeli oyuncu Esra Gezginci; EgeTime dergisi ve Joseph kafe genel merkez ofisine ziyarette bulundu.

Türk sinemasının önde gelen usta oyuncuları ile dizi ve filmlerde rollerini paylaşarak ekranların sevilen ismi haline dönüşen Esra Gezginci, EgeTime dergisi imtiyaz sahibi Alican Mercan ile bir araya geldi.

HER ROL İLE YENİLENİYORUM!..

Türkiye’nin marka yüzleri arasında gösterilen Esra Gezginci'nin oyunculuk serüveni, son 10 yılda bir çok dizi ve film ile taçlandırıldı. Yoğun çalışma temposuna rağmen yüz enerjisi her geçen yıl daha da artan ünlü oyuncu, sektörünün aranılan isimleri arasına girdi.

Esra Gezginci 1988 yılında İzmir'de doğdu. Aslen Boşnak olan yetenekli oyuncu kariyerine tiyatro ile başladı. Çocukluğundan itibaren hayallerinin peşinden giderek hedeflerini destekleyen bir bölüm de başarıyla yetenek sınavlarını geçti. Ege üniversitesinde 4 yıl boyunca sahne oyunculuk dünya dansları ve bir oyuncunun alması gereken bütün dersleri alarak başarılı bir şekilde mezun oldu.

Belediye tiyatrolarında sahne alan, kendi yazdığı komedi oyunlarının da yer yer sahnelenmesi ile çok başarılı giderek ilerleyen zamanlar da henüz üniversite öğrencisi iken televizyonda ilk kez Tatar Ramazan dizisiyle Şengül karakteriyle ekranlarda yer aldı. 

Sonrasında Yedinci Koğuştaki Mucize filminde kaymakamın karısı rolüyle ilk sinema filminin de yer aldı. Başarılı oluşunu ve set ortamlarında yeteneği ve mütevazi duruşuyla Türkiye’nin bir  çok başarılı yönetmen ve yapımcılarının dikkatini çekti.

Böylelikle iki Şafak arasında yurt dışı ödüllerini alan filmde Hanife isimli köylü kadını canlandırdı. Her şeye rağmen filminde Almanya'da yaşayan Nesibe karakterini oynadı.

Arka sokaklarda yaşlılara zulmünden Seda karakterini canlandırdı. Bunların yanında birçok reklam Filmi ve şu an son yaz isimli dizi de Banu karakterini oynamaya devam etmekte.

Önümüzdeki süreçte yeni ve sürpriz projeler içerisinde yer alabileceği konuşuluyor.

Başarılı oyuncunun son yıllara sığdırdığı bazı filmler ise şöyle: 

Tatar Ramazan ----2013

Arka sokaklar ----2019

Son yaz-----------2021

Yedinci koğuştaki mucize--2019

İki Şafak arasında ----2019

Her şeye rağmen ----2020

Gölgelerin savaşı --2021

Cold (kısa film) ---2012

e-Haber Ajansı (e-ha)