Vücut dışındaki oluşturulan yüksek frekansta olan ve basınçlı olan ses dalgalarının, çelik başlı bir aplikatör aracılığı ile hastalıklı bölgeye uygulanması eswt tedavisi olarak öne çıkmaktadır. Şok dalgaları önceleri böbrek taşlarını kırmak için kullanılmakta olup daha sonradan daha düşük dozda kaslar ya da iskelet sisteminin kronik ağrılı durumlarının tedavisinde etkin olduğu gözlemlenerek daha sık kullanılan tedavi yöntemi olarak öne çıkmaktadır.

 ​​​​​​Eswt Tedavisi Nedir?

 Dünyada son yıllarda yaygın olarak kullanılan bir yöntem olarak eswt tedavisi oldukça fazla ilgi gören tedavi olmaktadır. Kas ve iskelet sistemine yönelik herhangi bir yan etkisi mevcut olmayan bu tedavi yöntemi birçok alanda kullanıma uygun olmaktadır. Bunun yanında uygulama sonrası hafif ya da orta derecede ağrı, kızarma, morarma ya da sızlama gibi kısa süreli etkileri de mevcut olmaktadır.

 Eswt Tedavisi Kapsamı

 Bir diğer adı şok dalga tedavisi olan eswt tedavisi peniste yeni kan damarlarını oluşturmaktadır. ESWT ile penil kök hücreler harekete geçerek kan akışı tekrar başlamaktadır. Bunun sonucunda erkek cinsel organının yeniden sertleşmesi sağlanmaktadır.


Şok dalga tedavisi hafif, orta ya da şiddetli oranda sertleşme sorununu yaşayan tüm erkeklerde uygulanabilir tedavi olmaktadır. Ancak hafif ve orta derecede sertleşme sorunu olan hastalarda daha etkili sonuçlar elde edilmektedir. Sertleşmenin fiziksel bir nedenle sekteye uğradığı durumlarda yani şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği ve kan yağlarının yüksekliği gibi doğru hastalara uygulandığında oldukça tatmin edici sonuçlar yakalanmaktadır. Ancak bazı durumlarda eswt tedavisi yetersiz kalabilmekte olup bu durumda mutluluk çubuğu etkili bir çözüm olarak öne çıkmaktadır.

 Mutluluk Çubuğu Nedir? 

 Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen penis protezi, sertleşme sorunu için cerrahi bir operasyonla takılan bir tedavi yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Bu tedavi ereksiyon hapları ve vakum cihazları ile enjeksiyon tedavisi gibi tedavilere cevap alınmadığı durumlarda ereksiyon probleminin kalıcı ve tek çözümü mutluluk çubuğu olmaktadır. Özellikle diyabet hastalarında ve prostat kanserinin radikal tedavisi sonrasında sık görülen bir problem olan sertleşme bozukluğunun kalıcı bir çözümü olması faydalı özellikleri arasında yer almaktadır.

 Mutluluk Çubuğu Ameliyat

 Mutluluk çubuğu ameliyatları farklı bir sorun mevcut olmadığı sürece yaklaşık olarak 1 ya da 1.5 saat kadar sürmektedir. Peniste bulunan süngerimsi dokuların ameliyatla kaldırılması sonucunda boşalan kanallara silindir şekline benzeyen 2 adet mutluluk çubuğu yerleştirilmektedir. Penisin boyu ameliyat esnasında hekim tarafından ölçüm çubuğu ile ölçülür ve hastaya en uygun olan protez takılmaktadır. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com adresini ziyaret ederek, tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.