Büyük bir açılış ile dünyaca ünlü sirk Flic Flac, Almanya'nın Bielefeld şehrinde gösterilerine başladı. Yaklaşık 1200 kişinin izlediği sirk, 1989'da Benno ve Lothar Kastein kardeşler ve eşleri Scarlett Kaiser-Kastein ve Gabi Kastein tarafından kuruldu ve bugün Avrupa'nın en büyük sirklerinden biri haline geldi. Çılgın gösterileriyle bilinen dünyaca meşhur Flic Flac sirki 20.12.-08.01. tarihleri arasında Bielefeld'de Radrenbahn mekanında olacak.
Flic Flac sirki, klasik sirk gösterileri yerine tehlikeli ve nefes kesen gösteriler ortaya koyuyor. Klasik sirklerdeki gösterilerde artistlerin korunması için ipler veya ağlar olur. Flic Flac da ise bunlar mevcut değil. Yükseklikte inanılmaz gösteriler sergileyen Flic Flac artistleri, hiç bir ip veya koruma metoduyla korunmuyorlar.
Bielefeld'de farklı ülkeden artistler yer aldı. Sahne alan artistler Mad Flying Bikes - Freestyle FMX, Duo Medini - Roller Skates, Tango Cyr - Cyr-Rad, Tito Vanegas - Todesrad, El Tipo - Comedy, Trampwall - Trampolin, Duo SnM - Hula Hoop, Fabrizio Rosselli - Eimerstapeln, Tjasa Dobravec - Luftspirale, Leosvel & Diosmani - Double Pole, Steven Ferreri - Drahtseil, Camilo - Comedy, Dmitry Ikin - Jonglage, Hermanos Reyes Duo – Jonglage ve Magus Utopia – Illusion.
Mad Flying Bikes - Freestyle FMX ekibi motorlarıyla sirkin bir ucuncan diğer ucuna seyircilerin üzerinden uçtular. İnanılmaz heyecanlı anlar yaşayan seyircilerın bazıları, motorlar üzerine düşecek diye korkulu anlar da yaşadılar.
Magus Utopia ekibi illüzyon ve sihirbaz gösterisiyle beğeni topladı. Steven Ferreri ip ince bir ipin üzerinde taklalar attı. Leosvel ve Diosmani ikilisi bir direkte adeta fizik kurallarına aykırı hareketler sergilediler. Komedyen El Tipo ise, ideolojik mesajlar sebebiyle hem sirkin genel gösterilerine uymadı hem de seyircilerin beğenisini toplayamadı.
Tito Vanegas ikilisi dönen kürenin içerisinde ve üzerinde nefes kesen hareketler sergilediler. Hiç bir koruma ipi olmadan yükseklikte kürenin üzerinde taklalar atan ekip, seyircilere korkulu anlar yaşattılar.
Daha fazla inanılmaz artistik gösterileriyle kendinden bahseden Flic Flac ekibi 15.12.-06.01. tarihlerinde Nürnberg'de, 16.12.-08.01. tarihleri arasında Duisburg'da, 22.12.-08.01. tarihlerinde Kassel'de, 08.12.-08.01. tarihleri arasında Dortmund'da ve 20.12.-08.01. tarihleri arasında Bielefeld'de sahnede olacak.
e-ha