Tarsus Belediyesi her yıl olduğu gibi, bu yıl da gazilere ve gazi yakınlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Gaziler her yıl farklı bir bölgeyi ziyaret etme imkânı buluyor.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu gazilere, Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi organize edildi.

Gaziler düzenlenen gezi programı ile doğal güzellikleri ile bilinen Trabzon’u, Cumhuriyetin ilk adımlarının atıldığı Samsun’u ve Türkiye’nin demokratik hayata geçmesinin ilk adımlarının atıldığı Amasya’yı ziyaret etme imkânı buldu.

Tarsus Belediyesi tarafından Tarsuslu Gazilere gezi programı organize edildi. Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi ile gaziler; tarihi ve kültürel mirası keşfetme fırsatı bularak unutulmaz bir deneyim yaşadı. Gezi programı kapsamında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri ve Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri bir araya geldi.

 GAZİLER KARADENİZ BÖLGESİNİ KEŞFETME İMKÂNI BULDU

Gazilerin ilk durakları Trabzon oldu.  Karadeniz'in muhteşem doğal güzelliklerine sahip olan Trabzon, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çekti. Gaziler, Trabzon'da tarihi Ayasofya Cami’ni Atatürk Köşkü'nü, Çay Fabrikası ve Tarihi Sürmene Bıçağı üretim yeri gibi önemli turistik mekânları ziyaret etti. Aynı zamanda, yöresel lezzetlerin tadına bakarak Trabzon'un zengin mutfağını deneyimleme şansını elde ettiler. Gazilerin sonraki durakları Samsun'du. Gaziler, Samsun'da Bandırma Vapuru’nu, İlkadım Anıtı’nı ve Onur Anıtı’nı ziyaret etti.  Atatürk'ün ayak bastığı topraklarda dolaşmanın heyecanını yaşayan gaziler, milli mücadeleye başlangıç noktasında bulunmanın gururunu hissettiler. Gaziler Ordu’da konaklamasının ardından son olarak, Amasya gezisiyle programı bitirdiler. Türkiye'nin demokratik hayata geçişinin ilk adımlarının atıldığı bu tarihi şehirde, Gaziler; Saraydüzü Kışla Binası, Hazeranlar Konağı, Mehmet Paşa Cami, Pontus Kralları Kaya Mezarları, Tarihi Ferhat Su Kanallarını ve tarihi konakları gezme fırsatı buldular. Amasya'nın tarihi atmosferinde geçmişe tanıklık etmek, gazilere duygusal bir deneyim yaşattı.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat’ın da katıldığı gezide, gaziler ve gazi yakınları ziyaretlerde keyifli vakit geçirdi. Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği gezi programı, gazilere unutulmaz bir deneyim yaşatmanın yanı sıra, birlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeye de yardımcı oldu. Gaziler, bu program sayesinde tarihi ve kültürel mirasları daha yakından tanıma imkânı buldular.

 “BİZLERİ ONURLANDIRAN BİR ORGANİZASYON OLDU”

Tarsus Belediyesi tarafından gazilerin sosyal ve kültürel anlamda destekleyici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla düzenlenen gezilerden memnuniyet duyduklarını belirten gaziler, “Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederiz, bizleri onurlandıran bir organizasyon oldu. Burada bulunmak çok güzel, çünkü her yerde, gezdiğimiz her alanda tarihin derinliklerine iniyoruz. Belki de belediyemiz bize bu imkânı vermeseydi bu güzel tarihi güzellikleri hiç göremezdik. Her şey için Tarsus Belediyesi’ne teşekkür ederiz.” dediler. 

Tarsus Belediyesi'nin gazilere ve gazi yakınlarına yönelik düzenlediği sosyal ve kültürel faaliyetler, vatanımızın kahramanlarına olan saygı ve minnettarlığımızı ifade etmenin bir yolu olarak devam ediyor.

e-ha