Samsun Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Basın ile Kahvaltı davetine katıldığımız Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Sayın Selim Temurci ile röportaj yaptık.
Samsun Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kerim Sarılar: Sayın Başkan size ekonomi ve eğitimle ilgili iki sorum olacak.
Birinci soru: 20 Aralık 2021 de küçük yatırımcı zarara uğradı. Bize gerek küçük yatırımcıların ve gerekse halkımızın gündeme taşımamızı istedikleri konu kıymeti madenler ve dövizde 20 Aralık 2021 den önce bankalarda örneğin dövizde 2 ila 4 dolaylarında olan makas aralığının 20 Aralık 2021 den sonra 4 ve 5 kat artarak 25 ve 30 aralığına çıktığını bu makas aralıklarının bankalar dışında döviz bürolarında veya kuyumcularda alış veriş yapan halkımıza da yansıması hususundaki düşünceleriniz nedir?
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Sayın Selim Temurci: Gelecek Partisinin en önemli vaatlerinden bir tanesi gelir adaletidir. Eğer gelir adaletsizliği artarsa o paralı adamlarda bu ülkede huzurlu ve mutlu yaşamayacaklar. O makas aralıkları hususunda adil bir ölçünün olması gerekir.
Samsun Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kerim Sarılar:
İkinci soru: 2018 yılında müfredattan elipsin alan formülünün çıkartılması eğitim sistemini yazılımda gelişmiş eğitim teknolojilerinin dışına taşımıştır. Oysa ülkemizde alan uzmanı bulunması dolayısı ile milli ilmi keşiflerin içinde yer alan ve okutulma gerekçeleri olan elipsin alan formülünü ülkemizin alanında uzman öğretim üyesi bulunan en güzide üniversitelerin matematik bölümleri orta öğretimde okutulmasını onaylamıştı. Sizce eğitimde üniversitelerin Matematik Bölümlerindeki alan uzmanlarının mesleki akademik bilimsel görüşleri mi önem arz eder? Yoksa Milli Eğitim Bakanlığının idari görüşleri mi?
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Sayın Selim Temurci:
“Dünyada her şey değişti. Türk eğitim sistemi yeni baştan şekillenmeli. Eğitimini ayağa kaldırmayan bir millet köle olmaya mahkumdur."
“Üniversitelerin Matematik Bölümlerindeki alan uzmanlarının mesleki akademik bilimsel görüşleri bizim için önemlidir. İşi alan uzmanına vermiş oluruz. Biz milli ilmi keşifler ve milli ilmi keşiflerin içinde yer alan elipsin orta öğretimde üniversitelerin alan uzmanlarının mesleki bilimsel akademik görüşleri doğrultusunda okutulmasını isteriz. Eğitimin önü açılır.”
e-ha - Kerim Sarılar