Çekmeköy İş ve Sanat Eğitim Merkezi ve Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında yıl sonu etkinliği ve sergi düzenledi.
Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan, “Genel, Mesleki ve Teknik Kurslar Düzenlenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü” ile hayata geçen; ÇEKİM Projesi (Çekmeköy İş ve Sanat Eğitim Merkezleri) meyvelerini vermeye devam ediyor. İmzalanan protokol kapsamında Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte hayata geçirilen ÇEKİM projesi; kültür merkezleri ve bilgi evlerinde devam eden kurslarda görev alan usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından hazırlanan ürünler Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide vatandaşların beğenisine sunuldu. Düzenlenen etkinliğe; Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Vefa Vedat Budak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Akhan, Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Henden, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

3360 KURSİYER FAYDALANDI

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında; kursiyerler, yıl boyunca kazanmış olduğu bilgi ve deneyimleri ile hazırladıkları, el emeği göz nuru ürünlerini vatandaşların beğenisine sunma fırsatı bulurken aynı zamanda ‘milli kültürümüzü yansıtan değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına’ önemli bir misyon üstlendiler. ÇEKİM Projesi kapsamında 2023-2024 eğitim döneminde; 90 branşta, 188 farklı gruba kurslar düzenlendi ve bu kurslardan 3360 kursiyer faydalandı.

Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlene etkinlikte; kursiyerlerin yıl içindeki çalışmalarını anlatan video, tiyatro gösterisi ve mezuniyet belge töreni gerçekleşti. Törenlerin ardından el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergi dolaşıldı.

e-ha Sude Elif Sezen