Vasıflı çelikleriyle Türkiye ve dünyada birçok sektörün gelişimine yön veren Hasçelik, Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan Balaban İlkokulu’nun kütüphanesini yenileyerek eğitime sunduğu katkılara devam ediyor. Herkese Kitap Vakfı’nın, “Her Köy Okuluna Bir Kütüphane” projesi kapsamında Hasçelik’in kitaplarından, raflarına, boyasından masalarına kadar baştan aşağı yenileyeceği kütüphaneden 600’ü aşkın öğrenci yararlanacak.
“Kütüphane ile geleceğin eğitimli nesilleri yetişecek”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hasçelik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok, “Ürettiğimiz vasıflı çeliklerimiz ile yaklaşık 55 yıldır sektörlerin gelişimine destek, insanların hayatına katma değer sağlıyoruz. Ürettiğimiz her üründe insanı ve insan hayatına dokunmayı odağımıza alırken, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine de büyük önem veriyoruz. Geleceğe bırakılacak en değerli mirasın eğitim olduğu inancı ve sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde yenileyeceğimiz kütüphane ile çocuklarımızın, doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmasını amaçladık. Nesiller boyunca binlerce öğrencinin faydalanacağı kütüphane ile geleceğin eğitimli nesilleri yetişecek. Kütüphaneden alınan bilgilerle birçok mimar, doktor, mühendis doğacak. Böylesi önemli bir projede yer almak bize büyük gurur veriyor. Hasçelik olarak ülkemizin ihtiyacı olan gerek ekonomik gerekse sosyal değer üretme yönünden üstümüze düşen sorumluluğu almaya ve her alanda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Hasçelik Hakkında
Türkiye’nin lider vasıflı çelik üreticilerinden Hasçelik’in temelleri 1968 yılında Hasan Faydasıçok tarafından Konya’da atıldı. Sıcak haddelenmiş vasıflı çelik ve soğuk işlem görmüş vasıflı parlak çeliklerine ek olarak ithal dikişsiz boru ürünlerinin satışını gerçekleştiren şirketin Kocaeli ve Konya illerinde üretim tesisleri bulunuyor. Ayrıca 7 bölge müdürlüğü; İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, Konya, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Kocaeli’nde olmak üzere toplam 8 ilde bulunan 10 deposuyla faaliyetlerini sürdürüyor.
Yerli ve yabancı sanayicilerin çözüm ortağı olma felsefesi ve Çeliğin Değer Yolculuğu Seninle Başlar! mottosundan hareketle Türkiye’nin en modern tesislerinde otomotiv, makine imalat, denizcilik, savunma, tarım makinaları ve beyaz eşya sektörleri için üretim gerçekleştiriyor. Türkiye’nin lider vasıflı çelik üreticilerinden ve tedarikçileri arasında bulunan Hasçelik, 2021 yılında ISO 500’de 228. sırada yer aldı. Ürünlerini 50’den fazla ülkeye ihraç eden şirket, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) arasında en fazla ülkeye ihracat yapan orta ölçekli ihracatçılar arasında yer alıyor.
e-ha