İklim Diplomasisi Haftası kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut’un da katılacağı, moderatörlüğünü gazeteci, iklim aktivisti Serkan Ocak’ın yapacağı gençlik panelinde de gündem iklim değişikliği olacak.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, İklim Diplomasi Haftası kapsamında Antalya’dan iklim değişikliği konusunda diyalog ve iş birliği çağrısında bulunacak, diplomatik diyaloglarda iklim eylemine öncelik verilmesine dikkat çekecek. Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri aracılığı ile İklim Diplomasisi Haftası kapsamında yurt çapında birçok etkinlik gerçekleştirildi, 14-15 Kasım tarihlerinde ise Antalya’da kapanış etkinlikleri düzenlenecek, gençlerin merkezinde olduğu paneller, konserler ve ağaç dikme etkinlikleri gibi farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.
İklim Diplomasisi Haftası, dünyanın dört bir yanındaki Avrupa Birliği Delegasyonları ve Avrupa Birliği’ne üye devletlerin büyükelçilikleri aracılığı ile iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor, ülkeler arasında iklim diyaloğunu, iş birliğini teşvik ediyor. Bu kapsamda iklim alanında farkındalık çalışmaları, iklim değişikliği konulu paneller, söyleşiler, konferanslar ve ağaç dikimi gibi farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor. İklim krizi ile doğrudan ilişkili enerji krizi ve mevcut jeopolitik durum nedeniyle bu yıl İklim Diplomasisi Haftası’nın teması ise enerji.
İklim Diplomasisi Önleyici Diplomasi Olarak Hayata Geçiriliyor
Avrupa Birliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı, İklim Yasası ve 2030 yılına kadar en az yüzde 55 emisyon azaltımı sağlamaya yönelik politika ve mevzuat önerileri ile 2050 yılına kadar iklim-nötr hale gelmeyi hedefliyor. İklim Diplomasisi, bu hedeflere ulaşmada önleyici diplomasi olarak hayata geçiriliyor.
Gençlik Panelinde Gündem ‘İklim’ Olacak
İklim Diplomasisi haftası kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un katılacağı iklim ve sürdürülebilirlik konulu gençlik paneli düzenlenecek. Birbirinden tecrübeli isimlerin bir araya geleceği, moderatörlüğünü gazeteci, iklim aktivisti Serkan Ocak’ın yapacağı panelde Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Dilara Koçak ve Serbest Dalışçı UNDP Türkiye Su Altı Yaşam Savunucusu Şahika Encümen konuşmacı olarak yer alacaklar.
Büyükelçi Nezaket Ziyaretleri Gerçekleştirecek
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İklim Diplomasisi Haftası kapsamında Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e nezaket ziyaretlerinde bulunacak.
Gezegenimiz İçin Ağaç Dikin
Avrupa’da 2022 yılının ‘Avrupa Gençlik Yılı’ ilan etmesi nedeniyle diğer tüm programlarda olduğu gibi İklim Diplomasisi Haftası etkinliklerinin de odağında gençler yer alıyor. Bu kapsamda gazeteci/televizyoncu Aslı Şafak’ın sunumuyla Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un da katılacağı ağaç dikme etkinliği gerçekleştirilecek. Gençler etkinlikte ‘gezegenimiz için ağaç dikin’ mesajı verecek. Büyükelçi ve beraberindeki heyet aynı gün rehber eşliğinde Kaleiçi’nde şehir turu yapacak.
‘Doğa İçin Çal’ Gençlik Konserinde Buluşalım!
İklim Diplomasisi Haftası kapsamında ‘Doğa İçin Çal’ Gençlik Konseri düzenlenecek. Karaalioğlu Parkındaki gençlik konseri tüm Antalyalıların katılımına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Haydi, sen de doğanın sesine kulak ver!
İklim Diplomasisi Haftası Etkinlik Programı, 14-15 Kasım 22
14 Kasım 2022 Pazartesi
14:30–15:15 Antalya Valisi Ersin Yazıcı Nezaket Ziyareti
15:30-16:30 Rehber eşliğinde Kaleiçi ve çevresi şehir turu
17:30-18.30 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Nezaket Ziyareti
15 Kasım 2022 Salı
Saat: 11:00–12:00
İklim ve Sürdürülebilirlik Gençlik Paneli
Moderatör: Serkan Ocak, Gazeteci, İklim Aktivisti
Konuşmacılar:
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Muhittin Böcek
Dilara Koçak, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti
Şahika Encümen, Serbest Dalışçı, UNDP Türkiye Su Altı Yaşam Savunucusu
Yer: Akra Barut Hotel-Athena Toplantı Salonu Şirinyalı Mah. Lara Cad. No:24
13:00 – 13:45 Gazeteci/Televizyoncu Aslı Şafak Sunumu ile Ağaç Dikme Etkinliği
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut , Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Muhittin Böcek ve Gençlerin Katılımıyla
Yer: Karaalioğlu Park Kılınçarslan, Park Sk. Muratpaşa
19:00 – 19:30 ‘Doğa İçin Çal’ Gençlik Konseri
Yer: Karaalioğlu Park Kılınçarslan, Park Sk. Muratpaşa
e-ha