İşitme merkezi, işitme duyunuzun kontrolünü sağlayan ve odyolojik değerlendirmelerin yapıldığı yerdir. İşitme testi yapıldıktan sonra işitme cihazı almak için işitme merkezine gitmeniz gerekmektedir. Çoğu işitme merkezinde, tarama amaçlı işitme testinizi ücretsiz bir şekilde yaptırabilir, uzmanlardan görüş alabilir ya da işitme cihazlarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

İşitme merkezlerinde verilen hizmetler nelerdir?
İşitme cihazları size özel olmalıdır yani işitme kaybı seviyenize uygun ve en önemlisi size uyum sağlayan bir işitme merkezi seçmeniz gerekmektedir. Bu seçimi en sağlıklı olarak bir işitme uzmanı ile birlikte yapabilirsiniz. Cihazınıza ayar yapıldıktan sonra, işitme cihazınızı satın aldığınız işitme merkezinin teknik servisinin de olmasına dikkat edin. Çünkü her elektronik alet gibi, işitme cihazınızın da bozulduğu anlar olacaktır ve yeniden çalışması için teknik müdahale gerekebilir.

İşitme merkezinde, işitme cihazınıza uygun tüm aksesuarlar, işitme cihazı pilleri, işitme cihazı yedek parçaları bulabilirsiniz. Bu aksesuar seçimi odyoloğunuz eşliğinde yapılır. En son teknoloji ile donatılan aksesuarları seçebilir ve çok kolay, konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz. İşitme merkezinde işitme cihazlarınızın garanti süreleri hakkında da bilgi alabilirsiniz. İşitme merkezinizde, seçtiğiniz veya talep ettiğiniz işitme cihazının deneme süresinin olup olmadığı hakkında bilgi de almanız mümkün. Uzman kadrosunun yeterli bilgi ve tecrübe deneyimine sahip olduğundan emin olun. Çünkü işitmeniz çok önemlidir ve işitme sorunlarının çözümü uzmanlık isteyen bir alandır. Yetkili bir kurumdan ya da alanında uzman olmayan bir odyoloğa danıştığınızda, ya da internetten işitme cihazı aldığınızda işitmeniz çok daha kötü bir hale gelebilir.

İşitme cihazları sadece işitmeyi değil aynı zamanda sizi psikolojik olarak da iyileştiren bir cihazdır. Çünkü aldığınız işitme cihazı ile hayat kalitenizin günden güne çok daha iyi olacağını siz de deneyimleyeceksiniz. Sesleri rahat bir şekilde duyarak yeniden doğmuş gibi olacaksınız!

Bir diğer önemli nokta da satış sonrası servis hizmetleridir. İşitme cihazınızın kullanıldığı andan itibaren geçen süre çok önemlidir ve bu sürecin kullanıcı tarafından takip edilmesi de gerekmektedir. Elektronik cihaz doğası gereği bazen arıza verebilir. Bu tür durumlarda öncelikle panik yapmadan cihazının yetkili servisi ile iletişime geçmeniz gerekir.

Yapılan güncel araştırmalarda, işitme sağlığının psikolojik ve aynı zamanda genel sağlık üzerinde çok ama çok önemli bir etkisi olduğun belirtilmektedir. İşitme kaybına yönelik bir hamle yapılmadığında; sosyal ortamdan kendini soyutlama, Alzheimer, demans , depresyon , bunalım ve daha birçok çeşitli hastalıkların temelinin oluşmasına zemin hazırlar. 

Sağlıklı işitmenin günlük hayatımızdaki yeri ve etkileri çok önemlidir. Öncelikle karşınızdaki kişilerle ya da arkadaş ortamında yaptığınız konuşmaları kaçırmaz, sohbetlere kolayca dahil olursunuz. Birebir yaptığınız konuşmalarda karşınızdaki kişilerin söylediklerini tekrar ettirtmezsiniz. Böylece sağlıklı ve akıcı bir iletişim kurmuş olursunuz. Konuşmaları anlar ve hızlı bir şekilde özümsersiniz. Konser, kafe ve restoran gibi gürültülü ve kalabalık ortamlarda hiçbir endişe duymadan ya da çekinmeden bu tür ortamlarda bulunabilir ve anın keyfinin çıkartabilirsiniz.

Buna ek olarak kendinizi çok daha özgüvenli ve dinç hissedersiniz. İyi bir işitme ve hafıza arasında doğrudan bir ilişki olduğunu biliyor muydunuz? Sağlıklı işitme, sağlıklı bir hafıza demektir. İleri yaştaki bireylerde bu ilişki sayesinde demans faktörü artık önemli derecede değiştirilebilir bir etken olmuştur. İyi ve sağlıklı işitme özgüven duygusunu yaratır ve arttırır. Telefonun ve kapı zilinin sesini veya en basit örnek olarak doğadaki huzur verici kuş seslerini duyabildiğinizde hayata ve dünyaya karşı bakış açınızın olumlu yönde değişeceğini siz de fark edeceksiniz. İyi duymak, yaşam kalitenizin ve standartlarınızın artmasını sağlar. Yalnızca sizin değil, çevrenizdekiler de, sizinle daha rahat iletişim kurabildikleri için rahat edeceklerdir.

İşitme cihazı merkezinden cihazımı nasıl almalıyım? Bir uzmana danışmalı mıyım?

Size uygun işitme cihazını yetkili bir işitme cihazı merkezinden temin edebilirsiniz. Ancak bu seçimi yaparken uzman eşliğinde yapmanız gerekmektedir. Sizin kulak yapınıza, işitme kaybı türünüze ve bütçenize göre modellere deneyerek karar verebilirsiniz. Alacağınız firmanın kurumsal olması olası sorunların çözümün kolaylaştıracak ve bir kişiye bağımlı kalmanızı engelleyecektir, teknik servis desteği, firmanın size yakın bir bölgede oluşu , cihaz garanti süresi, uzman desteği dikkat etmeniz gereken hususlardır. Maxtone işitme merkezinde ihtiyacınıza uygun işitme cihazını hızlı ve kolay bir şekilde bulabilmeniz mümkün. Mesleğinde bilgili ve tecrübeli bir uzman size en doğru tavsiyelerde bulunacak ve işitme sağlığınıza geri kavuşmanızda size rehberlik edecektir. Uzmanınız size yalnızca cihazı alırken değil, sonrasında da ayarlar ve bakım hizmetleriyle destek olacaktır.