Ticaret hayatında işletmelerin başarı elde edebilmesinde birçok önemli faktör bulunur. En önemli başarı faktörlerinin başında ise lojistik gelir. Lojistik, hammaddelerin ürün haline dönüştürülmesi aşamasından tüketiciye ulaştırıldığı ana kadar her türlü aşamayı kapsayan bir alan. Nakliye, depolama, gümrükleme işlemleri ve ambalajlamaya kadar her detay ile yakından ilgilenilen bir sektör. Bu süreçlerin profesyonel olarak gerçekleştirilmesi bir işletmenin büyümesinde temel faktörler arasında bulunur. Lojistik maliyeti bir işletmenin toplam maliyeti içerisinde oldukça büyük bir rakam ile ifade edilebilir. 

İşletmenizin daha yüksek bir başarı elde edebilmesi için bu alanda en iyi lojistik firmaları ile çalışılması gerekir. Hizmet kalitesinin en belirleyici unsurlarından birisi olması lojistiğin daha da önem kazanmasını sağlar. Lojistik sektörü hem teknoloji hem de ekonomideki gelişmelere paralel bir şekilde büyüyen sektörler arasında yer alıyor. Bu bakımdan işletmenizin daha iyi bir yere gelebilmesi için en iyi lojistik firması hizmetlerinden yararlanmanız gerekiyor. 

 

 

 

Lojistik Taşıma Türleri Nelerdir?

Lojistik taşıma türleri arasında birçok farklı yöntem bulunur. Bir firmanın başarısını etkileyen en önemli unsur kendi ürün ve hizmetlerine göre lojistik taşıma türü seçmesidir. Bu alanda ürünlerin en güvenli ve hızlı şekilde tüketiciye ulaştırılacağı taşıma türünü seçmeye önem vermek gerekir. En çok yararlanılan lojistik taşıma türleri arasında şunlar yer alıyor:

Unimodal Taşımacılık: Bu taşımacılık türü tek modlu taşıma olarak da bilinir. Mallarınızın yalnızca tek bir taşıma yolu ile taşınması şeklinde açıklanabilir. Hava, kara, demir, deniz, nehir ve boru taşımacılığı bu sistem içerisindedir. 
Multimodal Taşımacılık: Çok modlu taşımacılık olarak da ifade edilir. Yüklerinizin farklı araçlar ya da değişik taşıma türü ile taşındığı bir sistemdir. Yükleme ve varış noktaları arasında var olan tüm taşıma yöntemleri için yapılan tek taşıma sözleşmesidir. İntermodal ve kombine taşımacılık olmak üzere iki farklı şekilde yapılır. 
Taşımacılık sürecinde firma seçimi büyük bir önem taşır. Ürünlerin güvenli ve sağlam bir şekilde bir yerden başka bir yere taşınması yanında zamanında taşınması da kaliteye etki eden bir unsur. Bu nedenle profesyonel bir lojistik firması ile işletmenizin çok daha yüksek yerlere gelmesini sağlamak mümkün olabilir. 

Bu taşımacılık türleri içerisinde en yüksek rekabet karayolu taşımacılığı alanında yaşanıyor. Karayolu taşımacılığı hızlı ve devamlı bir taşımacılık açısından ideal bir alan. Ancak bunun yanında denizyolu ve havayolu da tercih edilenler arasında bulunuyor. Dünya genelinde denizyolu taşımacılığı çok fazla tercih edilirken güvenli ve düşük maliyeti olması önemli avantajlarından birisi oluyor. Ağır yüklerin taşınmasında öne çıkan taşıma türü ise demiryolu taşımacılığıdır. 

 

 

Lojistik Sektöründe DTS Log Farkı

DTS Log birçok alanda lojistik hizmeti veren profesyonel firmalar arasında yer alıyor. 12 senedir yurt içinde ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde hizmet veren firma farklı alanlarda taşımacılık hizmetleri sunuyor. Uzun bir süredir sektörde yer alması ve gelişmeler nezdinde kendini geliştiren bir firma olması tercih edilebilirliğini artıran unsurlar arasında bulunuyor. Kara, hava ve deniz yolu taşımacılığı konusunda beklentilere yanıt veren lojistik firması. 

Yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini sürdüren DTS Log firması, diğer firmaların işletme başarılarının artırılmasında oldukça önemli hizmetler sunuyor. Avrupa’da vermiş olduğu kara yolu taşımacılığı ile hizmeti son derece geniş bir firma. Almanya, Danimarka ve Hırvatistan hizmet verdiği önemli ülkeler arasında yer alıyor. 

 

Havada verilen taşımacılık hizmetleri konusunda ise ABD ve Kanada oldukça ön planda olan ülkelerdir. Avrupa kara yolunda FTL ve LTL hizmeti sağlıyor olması firmanın avantajları arasında yer alıyor. Profesyonel bir lojistik hizmetine ihtiyaç duyarsanız DTS Log firmasından işletme başarınızı olumlu yönde etkileyecek bir hizmet alabilirsiniz.

 

DTSLog hizmetleri ile ilgili detaylı bilgi almak için web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Bağlantı linki:  https://www.dtslog.com.tr/