İzmir, tartışmasız Türkiye’nin en eşsiz şehirlerinden biridir. Herhangi bir nedenle yolunuz İzmir’e düşerse, gezip görmeden buradan ayrılmamanız gereken yerleri sizler için listeledik. İşte mutlaka görülmesi gereken yerler…

Kordon

Özellikle gün batımını izlemek için Kordon’a gitmek, İzmirlilerin en büyük keyiflerinden biridir. Muhteşem bir gün batımı manzarası sunan Kordon’da kitap okuyabilir, yürüyüş yapabilir ya da sahil boyunca uzanan kafelerinde çayınızı, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Vapur ve martılar eşliğinde muhteşem bir deniz manzarası sunan Kordon’da geçirdiğiniz her dakikadan keyif alacaksınız.

Pasaport

Yapımına 1867 yılında başlanan Pasaport, günümüzde İzmir’in en popüler yerlerinden biri haline geldi. Pasaport, özellikle de kahvaltısını sahil kenarında yapmak isteyenlerin uğrak mekanıdır. Muazzam bir deniz manzarası sunduğunu belirtmeye gerek bile yok. Üstelik kahvaltı sonrasında alışveriş yapmak isteyenler için de en güzel seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Alsancak’ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi görülmeye değer yerler arasında bulunuyor. Kendinizi bir anda Alaçatı sokaklarında hissedebilirsiniz. Özellikle kafe, bar ve restoranları ile ön plana çıkan bu caddede hayat hiçbir zaman durmuyor. Gün boyu deniz manzarası eşliğinde keyifli dakikalar geçirmek isteyenler, akşam saatlerinde de rotasını Alsancak ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi yönüne çeviriyor.

Kemeraltı Çarşısı

İzmir dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri de tarihi Kemeraltı Çarşısı’dır. Yerli ve yabancı turistlerin adeta akın ettiği bu çarşıyı özel kılan çok sayıda unsur var. Özellikle de aradığınız her türlü eşyayı bulabileceğiniz sıra dışı bir alışveriş mekanı olması bu çarşıyı özel kılan unsurlar arasında yer alıyor.

Çarşıda yer alan dükkanlardan bazıları Osmanlı döneminden kalma ve ilk günkü dokusu hiçbir şekilde bozulmamış. İşte bu nedenle Kemeraltı Çarşısı, alışveriş yapmayacak olsanız bile mutlaka uğramanız gereken yerlerden biridir. Sadece bu çarşıyı görmek için bile İzmir uçak bileti seçenekleri değerlendiriliyor ve Pegasus tarafından sunulan indirimli uçak bileti avantajıyla İzmir ziyaret ediliyor!

Saat Kulesi

İzmir’in simgesi olan bu kule, Osmanlı döneminden kalan yadigarlardan biridir. 25 metre yüksekliğe sahip olan Saat Kulesi, aynı zamanda kentte yaşayanların da buluşma noktası oluyor. Etrafı palmiye ağaçları ile çevrili olan ve büyük bir meydanda yer alan bu kuleyi mutlaka görmenizi öneririz. Saat Kulesi, bildiğiniz tarihi kulelerden çok daha farklı bir mimariye sahip olmasıyla gönlünüzü fethedecektir.

Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi

Ege Üniversitesinin kampüsünde yer alan botanik bahçesi, Ziraat Fakültesi tarafından oluşturuldu. Bu bahçeyi özel kılan ise Türkiye’de yetişen her bitkiden bir örnek bulunuyor olmasıdır. 1962 yılında kurulmaya başlanan ve günümüze kadar kalmayı başaran bu bahçe, İzmirliler ve özellikle de Ege Üniversitesi öğrencilerinin göz bebeği konumundadır. Kendinizi bir masal diyarında hissetmenizi sağlayan bahçe kesinlikle görülmeye değer!

Tarihi Havagazı Fabrikası

Bu fabrika 1886 yılında kurulmuştur. Yıllar sonrasında terk edilmiş ve İzmir Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Günümüzde ise gün batımı konserlerinin vazgeçilmez mekanlarından biri olma özelliği taşıyor. Tarihi Havagazı Fabrikası, konserlerin yanı sıra film gösterimleri, sergiler gibi keyifli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Karagöl

Yine İzmir’de bulunan Karagöl Tabiat Parkı da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Özellikle şehrin kargaşasından uzaklaşmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin kamp yapmak amacıyla tercih ettiği Karagöl’de sizi huzur, yemyeşil bir orman ve harika bir göl manzarası karşılıyor. Bisiklet tutkunlarının da sıklıkla zaman geçirdiği tabiat parkında bol miktarda sincap görmeniz de mümkün oluyor.

Efes Antik Kenti

Sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Efes Antik Kenti de görülmesi gereken yerler listemizde bulunuyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bu antik kentin, 8 bin yıl öncesine dayanan geçmişi ile harika bir görünüm sergilediğini belirtmeliyiz. Her yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Efes Antik Kenti, geçmişin en güzel armağanlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Elbette İzmir’de görülmeye değer yerler sadece sıraladıklarımızdan ibaret değil. Siz de daha fazla yeri gezmek için bir an önce tatil planınızı yapın. İzmir’i doyasıya gezmek isteyenler için Pegasus indirim seçeneği ile uçak bileti al önerisinde bulunuyor, en uygun fiyatla seyahatinizi planlayabileceğinizi bilmeyenler için tekrardan aktarıyoruz. Pegasus sayesinde hem güvenilir hem de ekonomik bir uçuşla İzmir’i doyasıya keşfedebilirsiniz!