MegaMerchant, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde düzenlediği etkinlikte, ekonomi, iş dünyası, teknoloji ve lifestyle gibi çeşitli alanlardan değerli kadın girişimcilerle bir araya geldi. Gerçekleşen panelde, MegaMerchant'ın kadın üreticilerin E-ihracat süreçlerini destekleme yaklaşımı ele alındı.
Küresel pazarda yer almak isteyen kadın girişimcilerin birçok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren MegaMerchant İş Geliştirme Lideri Ece Eğridere Gür, "İhracat süreçlerinde bilgi ve deneyim eksikliği birçok satıcının başarı yolculuklarını yarıda bırakmalarına sebep oluyor. İhracat yapmak isteyen kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırıyoruz" dedi.
MegaMerchant, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir buluşmayla kutladı. Sektörüne yön veren kadın girişimcilerin bir araya geldiği etkinlik 5 Mart Salı günü “Üreten Kadınları Destekliyoruz” başlığı altında Ortaköy House Cafe’de gerçekleştirildi.
Gerçekleşen etkinlikte, MegaMerchant'ın küresel pazar yerlerine taşıdığı ve başarılarına ortak olduğu birçok marka yer aldı. Taole Lingerie, Cream Co., The Purest Solutions, Erdem İç Giyim, Pep Cubesve Bilge Öztürk gibi markaların kurucuları ve yöneticileri, deneyimlerini paylaşmak için basın mensuplarıyla bir araya geldiler. MegaMerchant desteği ile küresel pazar yerlerine korkusuzca adım atan kadın girişimciler, uluslararası alanda elde ettikleri başarıları paylaştılar. Etkinlik alanında kendi ürünlerini de sergileyerek, gelecek dönem hedeflerini anlattılar.
Yapılan araştırmalar, küresel pazarda yer alan Türk markalarının yalnızca yüzde 3'ünün düzenli olarak sipariş aldığını gösteriyor. Bu karamsar tablonun nedenleri arasında, E-ihracata başlarken gereken yatırım ihtiyacı, anlaşılması zor platform algoritmaları, pazar analizi, yerelleştirme ve ürün seçimi gibi karmaşık süreçler yer alıyor.
Türkiye'de şu anda 10 bine yakın kadın ihracatçı bulunuyor. Ancak bu rakam, toplam ihracatçıların yüzde 5'ini bile oluşturmuyor. Başarılarını küresel pazara taşımak isteyen markalar için uçtan uca E-ihracat ortağı olan MegaMerchant, kadın girişimcilerin yeteneklerini ekonomik değere dönüştürmelerine destek oluyor. Satıcıların önündeki tüm karmaşık e-ihracat süreçlerini kaldırarak kadın girişimciler için E-ihracat dünyasında daha kapsayıcı bir geleceğin kapılarını aralıyor.
Yaman Alpata: “Kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırıyoruz.”
Türkiye'nin ilk E-ihracat Konsorsiyumu olan MegaMerchant, kadın girişimcilerin yüzde 70'e varan yeni nesil E-ihracat desteklerinden hemen faydalanmalarını sağlıyor. Bu sayede, markalar pazara giriş harcamalarında, komisyon ve reklam harcamalarında, fulfillment harcamalarında, depolama harcamalarında ve pazaryeri entegrasyon harcamalarında ciddi ölçekten tasarruf sağlıyorlar.
Etkinliğin başında, MegaMerchant Kurucu ve CEO'su Yaman Alpata, kadın girişimcilerin küresel pazarda başarılı olabilmek için birçok zorluğun üstesinden gelmek zorunda olduklarını vurguladı. Alpata, "Hazır ve güçlü satıcı hesaplarımız sayesinde kadın girişimcilerimiz, yurt dışında şirket kurma zorunluluğu olmadan, sıfır yatırım ile hızlı bir şekilde satışa başlayabiliyorlar. Ayrıca, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, ABD ve Almanya'da kurulu şirketlerimizle finansal, hukuki ve regülatif süreçlere tam uyum sağlama imkanı sunuyoruz. Uçtan uca entegrasyon ağımız sayesinde, pazar yerleri ile stok, fiyat, sipariş, listeleme ve ürün içerik entegrasyonunu kolayca sağlıyoruz. Ayrıca, yurt dışı fulfillment ve kargo şirketleri ile de entegrasyonumuz bulunuyor. Türkiye'nin ilk E-ihracat Konsorsiyumu olarak, iş ortaklarımızın yüzde 70'e varan yeni nesil E-ihracat desteklerinden hemen faydalanmalarını sağlıyoruz" dedi.
Ece Eğridere Gür: “Kadın ihracatçıların sayısını artıracağız.”
E-ihracat dünyasının, estetik görsel zevk, detay odaklılık, duyarlı pazarlama yaklaşımı gibi özellikleri ile daha fazla kadına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan MegaMerchant İş Geliştirme Lideri Ece Eğridere Gür, "Dünya Kadınlar Günü'nü resmi olarak 8 Mart'ta kutlasak da, aslında biz, tüm zorlu süreçlerde yanlarında durduğumuz kadın girişimcilerimizin global alanda elde ettikleri başarıları sık sık kutluyoruz.
Günümüzde, kadınların E-ticaret ve E-ihracat dünyasındaki rolleri giderek artıyor. MegaMerchant olarak, bu artışı desteklemek ve daha da ivmelenmesini sağlamak, önceliklerimiz arasında yer alıyor. Kadınların iş dünyasındaki rolünün daha da artması gerektiğine inanıyor ve kadınlar tarafından daha çok defa yazılacak başarı hikâyeleri olduğunu biliyoruz. Tüm E-ihracat çözümlerimiz ve desteğimiz ile kadın ihracatçıların sayısını artırmaya devam edeceğiz" dedi.
e-ha