Bodrum’un ilk kadın Belediye Başkan Adayı Mine Gültekin, Bodrum’un 56 mahallesinde kadın muhtar adayları belirleme çalışmalarına başladığını duyurarak Kadın Yönetim Hareketi’ni Bodrum’dan ilan ettiğini açıkladı.
Bodrum Belediyesi ve belediyeye bağlı 56 mahallede tüm yöneticilerin kadın olması için Bodrum’dan ‘Kadın Yönetim Hareketi’ni başlattıklarını ilan eden Gültekin; “Yaşadığımız heryerde problemlerin ve sorunların çözülmesi için kadınlara çok vazife düşüyor. Hayatın her alanında kadın duyarlılığının, sorumluluğunun yansımasını kentlerimizde görmeliyiz” dedi.
Türk Kadınının Seçme ve Seçilme hakkını elde etmesinin 92. yılında hem ülkemizde hem de yerelde yaşanan birçok problemin çözümü için kadınların yönetimde daha çok söz sahibi olması gerektiğini savunduklarını belirterek, dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkının ilk tanındığı ülkelerden olan Türkiye’de maalesef kadın yöneticilerin önünün açılmadığını üzülerek gördüklerini söyledi.
Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden olan Bodrum’dan Kadın Yönetim Hareketi’yle tüm yöneticileri kadın olan bir kent olarak dünyaya örnek olmak istediklerini söyleyen Gültekin şöyle konuştu: “Ülkemizdeki kadınları tüm alanlarda güçlendirmek için çalışmalıyız. Kadınların yönetici olmadığı bir toplumda ilerlemeden bahsedilemez. Bütün kentlerimizde kadınların toplumsal hayata aktif biçimde dahil edilmesi gerekmektedir. Anadolu kadınının geliştirici ve dönüştürücü gücü kentlerimizdeki sorunların çözümünde önemli roller üstlenecektir.
Ülkemizdeki tüm yönetim kademelerinde kadınları çözümün asli unsuru olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bu süreçte Cumhuriyet tarihimizdeki referanslardan da güç alıyoruz. Çünkü biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti kadınları, dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Bu millet Kurtuluş Savaşı'nı kadın erkek omuz omuza kazanmış bir millettir. Anadolu’dan yakılan bu meşale günümüzde bizlerin ‘Kadın Yönetim Hareketi’ ilanımızla bir kere daha dünyaya örnek teşkil edecektir. Bu hedefe ulaşmak için Bodrum’da ben kadın belediye başkan adayı olarak 56 mahallemizde de kadın muhtarlarımızla büyük bir hareketin çıkışını yapacağız.
Çok yakında bütün muhtar adaylarımızla basın açıklaması yaparak 20 ay sonra yapılacak Yerel Seçimler için Bodrum halkından oylarını isteyeceğiz. Çok çalışacağız ve başaracağız. Bodrum’un tamamını kadınlar yönetecek.”
e-ha