Yıl boyu güneş ışığının eksik olmadığı Katar, aynı zamanda tatilcilerin hayatlarındaki en iyi kış tatilini yaşayabilmesini sağlayacak birçok yeni cazibe merkezini hizmete açıyor.
Dünyanın bazı bölgelerinde yaşanan kış mevsiminin aksine Katar, güzel kumsalları, yıl boyu eksilmeyen güneşi ile çekici bir kış kaçamağı sunuyor.
Sona eren FIFA Dünya Kupası Katar 2022'nin ardından Katar'ı ziyaret etmek için heyecan verici bir zaman. Turistler, turnuvadan önce açılan ve tüm imkânlara sahip otellerin, tema parklarının, plajların ve kültürel cazibe merkezlerinin keyfini sürecek.
Katar Turizm'in Operasyon Direktörü Berthold Trenkel; “Katar, yeni yılın başında yeni ve heyecan verici aktivitelerin yanı sıra kış güneşi ile dolu, mükemmel bir tatil imkânı sunuyor. Dünya Kupası’nın dünyaya tanıttığı Katar'a dünyanın dört bir yanından akın eden futbolseverler, Katar kültürünü deneyimleyerek harika zaman geçirdiler, bu nedenle yeni gezginlere neler sunabileceğimizi göstermek istiyoruz.”
Katar, güneşli bir seyahat planı yapmak isteyenler için zengin seçenekler sunuyor. Aradığınız şey ister dinlenme ister macera ister romantizm ister kültür olsun; Katar harika bir seçim olarak öne çıkıyor.
Plajlar, Plaj Kulüpleri ve Spalar ile Huzuru Hissedin
Gerçek bir rahatlama deneyimi arayanlar için Katar, olması gereken her şeye fazlasıyla sahip. Kasım 2022'de Doha'nın West Bay bölgesinin kalbinde açılan üç muhteşem yeni plajdan, Orta Doğu'daki tek ESPA Life Spa'ya sahip yeni açılan Waldorf Astoria'ya kadar, dinlenmek için sonsuz fırsat keşfedilmeyi bekliyor. Diğer yeni açılışlar arasında Al Maha Adası'nın kıyısında yer alan NAMMOS Katar, SUSHISAMBA Doha ve içinde muhteşem bir açık hava dinlenme alanı ile havuzun yanı sıra Ned's Club Spa'nın bulunduğu The Ned Doha yer alıyor.
Su Parkları, Tema Parklar ve Aileler İçin Eğlenceyle Heyecanı Hissedin
Macera arayan aileler, Katar'da diledikleri aktiviteleri seçebiliyor. Al Maha Adasında bulunan aile dostu bir park Lusail Winter Wonderland, yaklaşık 46 metrelik uzunluğuyla ülkenin en yüksek dönme dolabına sahip. Ziyaretçilerine gökyüzü altında paten yapmak gibi ender bir deneyimi sunan bölgenin ilk açık hava buz pateni pisti de dahil olmak üzere 50'den fazla heyecan verici aktivite parkta yer alıyor.
56 oyuncak ve kaydırağıyla ülkenin popüler Desert Falls Su ve Macera Parkı’na ek olarak, Qetaifan Adasının kuzeyinde yer alan yeni bir su parkı bu yıl açılacak ve suda eğlence arayan aileler için alternatif bir seçenek sunacak. Park 36 farklı kaydırağa ve dünyanın en yüksek su kaydırağı kulesine ev sahipliği yapacak. Daha sportif bir tatil isteyen aileler, Doha'nın hemen kuzeyindeki son teknoloji uçurtma sörfü tesisi Fuwairit Kite Beach'i tercih edebilir.
Birinci Sınıf Oteller, Romantik Akşam Yemekleri ve Spontane İkramlarla Aşkı Hissedin
Lüks bir gezi isteyenler için Katar, otelleri, restoranları ve alışveriş fırsatlarıyla büyülü bir dünyaya davet ediyor. Lusail'deki ikonik Raffles Doha ve Fairmont Doha'da kendinizi şımartabilir ya da Katara Kültür Köyü manzaralı, İskandinav tasarımından ilham alan 15 sakin villadan oluşan Katara Hills LXR Hotels'de yeşillikler içinde huzurlu ve özel bir tatil yapabilirsiniz.
Şehrin koşuşturmacasından uzak kalıp birbirine yeniden bağlanmak isteyen çiftler; İç Deniz doğa koruma alanında yer alan ve 21 lüks orman evi, doğaya yakın deneyimler ve özel havuz imkânları sunan The Outpost Al-Barari'yi tercih edebilir. Katar eşsiz yemek deneyimleri için dünyanın en ünlü ve mükemmel restoranlarına ev sahipliği yapıyor. Son açılan mekanlar arasında Zuma, LPM Restaurant & Bar, Billionaire Doha ve Carbone Doha yer alıyor. Bunun yanı sıra Katar, Kasım 2022'de açılan, Paris'in prestijli büyük mağazası Printemps Doha'ya da ev sahipliği yapıyor.
Etkinlikler, sergiler ve sporla kültürü hissedin
Kısa bir süre önce yeniden açılan İslam Eserleri Müzesi ve ikonik Katar Ulusal Müzesine ek olarak, kültürel yönlerini keşfetmek isteyen ziyaretçiler Doha'da birçok yenilikle buluşacak. 20-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Doha Mücevher ve Saat Fuarı 2023 yaklaşık 175 ülkeden 30.000'den fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor. 3-2-1 Katar Olimpiyat ve Spor Müzesindeki World of Football sergisi, futbol dozunu almak isteyenler için 1 Nisan'a kadar devam ediyor. Moda tutkunları, Maison Valentino'nun 1 Nisan'a kadar Msheireb Downtown Doha'da düzenlediği ve kurucusu Valentino Garavani'ye adadığı Orta Doğu'daki en büyük sergisini ve ilk sunumunu kaçırmamalı.
Katar, önemli kültürel olanakların yanı sıra önümüzdeki aylarda bir dizi spor etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Ülkede Şubat ayında bir ATP Tour tenis etkinliği olan ExxonMobil Open ve 16-19 Şubat tarihlerinde ASYA TURU Uluslararası Serisi Katar gerçekleşecek.
Bu kısa tatili www.visitqatar.com adresinden planlayabilir ve https://visitqatar.com/intl-en/events-calendar adresinden Katar'da neler olup bittiği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Katar Hakkında
Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Orta Doğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezi'nin çevrelediği bir yarımadadır. 2022 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginlere kucak açıyor; 95’ten fazla ülkeden Katar’a vizesiz giriş yapılabiliyor. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliği bünyesinde bulunduran turistik mekanlara sahiptir. Ancak bununla da sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor. Katar'ı transit geçecek olan gezginler, Qatar Airways ve Discover Qatar tarafından sunulan, Qatar Tourism tarafından desteklenen en iyi fiyatlara sahip kısa süreli konaklama paketleri ile bir taşla iki kuş vurabilir ve tatil sayılarını ikiye çıkarabilirler.
Qatar Tourism Hakkında
Qatar Tourism kuruluşu; Katar'ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz seçenekleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Qatar Tourism, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Qatar Tourism 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar ülkeye yılda 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi çekmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu'nun en hızlı büyüyen turistik destinasyonu haline getirmeyi amaçlamaktadır.
e-ha