Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.
Aylardır devam eden Altılı Masa toplantılarının ardından bugün Cumhurbaşkanı Adayı resmen açıklandı: Kemal Kılıçdaroğlu.
Kemal Kılıçdaroğlu da adaylığının açıklanması üzerine kısa bir konuşma yaptı. Yunus Emre'nin bir sözüne atıf ile başlayan Kılıçdaroğlu; 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz' diyerek; "Ülkenin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bundan sonraki yerimiz halilibrahim sofrasıdır. Komşusu açken tok yatmamaktır. Tek bir çocuğun dahi aç yatmaması demektir. Millet ittifakı demek  zulmun sona ermesi demektir.
En büyük gayemiz Türkiye'yi bereketli neşeli ve huzurlu günlere taşımaktır. Allah'ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ve uzlaşı işle yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlementer sisteme geçiş süreci yol haritası üzerinde mutabık kalmış bulunuyoruz. Diğer Partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı'nın kapısı ortak Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek isteyen herkese açıktır. 85 Milyona kapımız açıktır. Ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız" şeklinde sözlerini tamamladı.
e-ha