Sel ve taşkınların vurduğu Kırklareli’ndeki bungalov tatil tesisindeki evlerin sürüklenmesi sonucu kaybolan vatandaşların kurtarma çalışmaları için Sarıyer Belediyesi’nin arama kurtarma köpeği Şilan da görevlendirildi. Çalışmaların ikinci gününde 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, emekli bir öğretmen için arama çalışmaları devam ediyor.
Sarıyer Belediyesi Arama Kurtarma Köpeği Şilan Kırklareli'de etkili olan sağanak yağışlar sonrasında kaybolan vatandaşların kurtarılması için afet bölgesine gönderildi. Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde sağanak yağmur, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.
AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Polis Arama Kurtarma Timleri bölgede kayıp vatandaşlara ulaşabilmek için arama kurtarma çalışması başlattı. Kırklareli Valiliği tarafından yapılan ‘köpekli arama ekipleri’ yardım çağrısı üzerine, İstanbul Valiliği ve AFAD tarafından görevlendirilen Sarıyer Belediyesi Arama Kurtarma Köpeği Şilan da çalışmalara destek olmaya devam ediyor.
5 kilometre uzunluğundaki vadide 900'ü aşkın kişinin yaptığı aramalar donucunda 5 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 1 kişi için ise arama çalışmaları devam ediyor.
e-ha