İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından fuarizmir’de düzenlenen İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı; imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle devam ediyor. Hafta sonunu fırsat bilen her yaş grubundan 10 binlerce kitapsever, fuara büyük ilgi gösterirken imza etkinliklerinde okuru oldukları yazarlarla bir araya gelme fırsatı buldu.
İZKİTAP, bu hafta sonunda da çocuğu genci, öğrencisi yetişkini 10 binlerce İzmirliyi ağırladı. İZELMAN A.Ş. ve Yayıncılar Kooperatifi desteğiyle yazar ve yayıncıları kitapseverlerle bir araya getiren fuara gelen kitapseverler, sevdikleri yazarları görüp kitaplarını imzalatma ve sohbet etme fırsatı buldu. İzmirliler, gün boyu yayınevi stantlarını gezerek kitap alırken çocuklar ve gençler de ağırlıklı olarak okul derslerine yardımcı olacak kaynak ve test kitapları ile çizgi roman, manga gibi eserlere ilgi gösterdi. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun çocuklarıyla fuara gelen ailelerden oluştuğu da dikkat çekti. Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günleri de büyük ilgi görürken uzun kuyruklar oluştu. Birbirinden değerli çok sayıda yazar da imza günleri ile okurlarıyla buluştu. Yalnızca bu hafta sonu, 300’ün üzerinde yazar, imza etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya gelirken farklı konularda söyleşiler de gerçekleştirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin fuarizmir’e ulaşımını kolaylaştırmak için İZKİTAP’a özel ulaşım hatları oluşturdu. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir ve 540 numaralı Lozan Meydanı-Fuar İzmir hatları dışında Bornova Metro İstasyonu ile Şirinyer İZBAN aktarmadan her 25 dakikada bir sefer düzenleniyor.
e-ha