Dar alanlara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız mutfağınıza dolap seçerken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Bu detayları doğru şekilde uygulayarak ve özen göstererek sizler de işlevsel mutfak dolaplarına sahip olabilir ve mutfak dekorasyonunuzu daha estetik hale getirebilirsiniz. 


İşlevsellik


Mutfak dolaplarını seçerken önceliğiniz her zaman kullanışlı olması gerektiğidir. Çay bardağından tencerelerinize kadar olan bütün eşyalarınızı yerleştirebileceğiniz ürünler satın almalısınız. Uygun boyutlarda ve dolaplarının fazla olduğu modeller bulunuyorsa bunları tercih edebilirsiniz. Özel bölmeleri olan estetik tasarımlı dolaplar az yer kaplayarak geniş iç hacim sunabilirler. 


Çekmeceler


Dolaplar söz konusu olduğu zaman çekmeceler ve kapaklar büyük önem taşır. Görünüm olarak öneminden ziyade daha çok çekiş hızı ve fren sistemini göz önünde bulundurmalısınız. Sürekli olarak dolapları açıp kapattığınızdan dolayı ürünlerde çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Frenli menteşeler pratik bir kullanım için ideal bir seçenek olabilir.


Mutfak dolaplarını küçük alanlar için seçmek istiyorsanız hangi eşyalarınızın gömmeli yapıda olduğunu belirlemelisiniz. Bu eşyaların listesini yaptıktan sonra boyutlarını tek tek ölçmeye başlayabilirsiniz. Yeni dolap satın alacağınız zaman mutfağınızdaki ölçülere uyum sağlayabilecek çeşitleri tercih edebilirsiniz. 


Renkler


Küçük mutfaklarda derinlik ve ferahlık hissini yaratabilmek için renklerin gücünden de yararlanabilirsiniz. Koyu renkli dolaplar yerine daha açık renk tonlarıyla dizayn edilen modelleri kullanabilirsiniz. Mutfak dolaplarının küçük boyutlu ve işlevsel olanlarını gönül rahatlığı ile değerlendirebilirsiniz.


Mobilyalarınız mutfak dolabı seçiminizde bir hayli önemlidir. Bunun için her iki parçanın birbirini tamamlamasına dikkat etmelisiniz. Renk ve model uyumunu doğru şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde küçük alanlarda ferahlık hissinin meydana gelmesini sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde ortaya son derece uyumsuz bir görüntü çıkabilir. 


Sadelik


Sade ve şık mutfaklar elde etmek istiyorsanız modern tasarımlı ürünleri seçebilirsiniz. Aynı zamanda ürünlerin kaplama materyalleri ve üretim malzemeleri de dikkat etmeniz gerekenler arasında yer alır. İhtiyaçlarınıza ve stilinize en uygun mutfakları geliştirebilmek ve mutfak dolabı modelleri için Intema’nın özel üretimlerine de göz atabilirsiniz. Böylelikle en şık ve işlevsel alanları oluşturmaya başlayabilirsiniz.