Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, üreticinin sattığı ürünün maliyetini karşılayamadığına işaret ederek, “Çiftçi üretemiyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, yaptığı açıklamada artan maliyetler karşısında üreticinin yaşadığı sorunları anlattı.
Türkiye’nin üretenin zarar ettiği bir ülke konumuna getirildiğine işaret eden Başkan Adem, “Türk çiftçisi desteklenmiyor. Mazot, gübre, ilaç, su, enerji, işçilik gibi tüm üretim maliyetleri sürekli artıyor. Çiftçi artan maliyetleri karşılamakta güçlük çekiyor. Çiftçi üretemiyor. Tarım ve gıda krizi tüm dünyayı giderek daha çok etkisi altına alırken; iktidar kendi çiftçisini desteklemek yerine ithalatı özendiren politikaları hayata geçirmeye devam ediyor. Buğday üreticisi dert yanarken; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Tarımsal Perspektif Çalıştayı’nda Venezüela’da buğday üretimine başlayacaklarını açıkladı. İktidarın çiftçiye ve tarıma bakış perspektifi bu! Türkiye'nin hızla artan nüfusunu doyurabilmek ve üretim gücünü dış ticaret kazancına dönüştürülebilmesi için, tarım potansiyelini harekete geçirilmelidir. Türk çiftçisinin kazanacağı politikaları hayata geçirecek olan iktidar da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır” ifadelerini kullandı.
e-ha