Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Mersin Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı Kır Bahçesi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Seçer, etkinlik sayesinde çok güzel bir topluluğun bir arada olduğunu söyledi. Mersin’de yaşamanın çok keyifli olduğunu dile getiren Başkan Seçer, çocukların mutlu olmasını her şeyden fazla istediklerini kaydetti.

 

Depremzedeler dahil 750 Çölyak hastasına destek veriliyor

Yaklaşık 3 yıldan bu yana Çölyak hastalarına glütensiz ürünler ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Seçer, deprem sonrası Mersin’e gelen depremzede vatandaşlar içerisinde de Çölyak hastalarının olduğunu belirterek, onlara da aynı desteğin sağlandığını söyledi.

Başkan Seçer, “Bu rahatsızlığı olan vatandaşımızın dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Biz ‘Sen hangi partiye oy verirsin, senin meşrebin ne, senin mezhebin ne?’ diye sormayız. Hep bundan uzak kaldık, kalmaya da devam edeceğiz. Şu anda Çölyak rahatsızlığı ile mücadele eden vatandaşlarımızın her birine kişi başı haftalık 21 ekmek ve aylık 3 kilo un dağıtımı yapıyoruz. Bunların içerisinde depremzede yurttaşlarımız da var. Dertlerimizi beraber oturacağız, konuşacağız. Mücadelemizi beraber yapacağız. Devlet olmanın en büyük özelliklerinden biri de sosyal olmak, toplumla iç içe olmak” dedi.

 

 

Mersin Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Ömer Arslan ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Başkan Vahap Seçer öncülüğünde Mersin’de yaşayan Çölyak hastası vatandaşlara her zaman destek olduğunu belirterek “Vahap Seçer Başkanım ailelerimizin dertleriyle, sıkıntılarıyla ilgilenip sağ olsun sonuna kadar desteklerini veriyor, inşallah bundan sonra sizler için daha da güzel hizmetler vermeye devam edecek. Biliyoruz ki buradaki Çölyaklı ailelerimiz bir ömür boyu glutensiz beslenmek zorunda. Ailelerimiz her şeyi yiyip içemiyor. O yüzden Başkanımız sizlerin hayatlarınızı kolaylaştırmak için ellerinden gelen bütün destekleri vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, “Bütün Çölyaklı vatandaşlarımız ve glütensiz beslenen vatandaşlarımızla, özellikle çocuklarımızla eğlenceli bir gün geçirelim istedik. Mersin Çölyak Glutensiz Beslenme Derneği ile ortaklaşa çalıştığımız bugünümüzde çocuklarımız için döner, dondurma gibi glütensiz yiyecekler ikramının yanı sıra müzik, palyaço gibi birçok etkinlikle destekledik” ifadelerini kullandı.

Emre Delibaş,  hem ekonomik anlamda hem de ürünlere ulaşım anlamında çok rahat ettiklerini anlatarak, “Çölyaklı kızım var 8 yaşında. Çölyak hastalığı olan çocukların bu şekilde gündeme gelmesi, böyle güzel bir havada böyle güzel bir etkinlik yapılması çok güzel oldu. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ekonomik anlamda oldukça katkıları var. Belediyemizin çölyaklı hastalar için vermiş olduğu ekmek ve un katkısı çok iyi. Çölyak ürünleri çok zor elde ediliyor. Büfelerde olması hem erişimimizi kolaylaştırıyor ayrıca ekonomik anlamda da büyük destek sağlıyor” dedi.

Handan Bitim, 2 yıldır yapılan etkinliklerden çok memnun kaldıklarını söyleyerek, “Çok memnun olduk. Her zaman olur inşallah. Aylık ekmeğimizi, unumuzu alıyoruz. Ramazan’da kolimizi alıyoruz. Ondan dolayı memnunuz. Ürünlerimiz çok pahalı. Ekmeksiz, unsuz da olmuyor tabi ki. O nedenle bu desteklerin çok faydası oluyor, bir nebze de olsa rahatlatıyor bizi” ifadelerine yer verdi.

Çölyak hastası Fatma Güneş, Büyükşehir’in katkıları olmasa çok zorlanacaklarını ifade ederek,  “Oğlum da çölyak. Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Allah razı olsun” dedi.

e-ha