Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 4-5-6 Ağustos tarihlerinde Palm City AVM’de düzenlediği yetişkin ve çocuk atölyeleri, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaparak, katılımcıların dolu dolu bir hafta sonu geçirmesini sağladı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve MESKİ tarafından, Palm City AVM etkinlik alanında birçok atölye ve etkinlik gerçekleştirildi. Aynı zamanda alanda yerini alan üretici kadınlar kurdukları stantlarda, gelen misafirlere el emeği göz nuru ürünlerini sunma imkanı yakaladı.

Sıfır Atık Atölyesi’nden Diş Tarama Atölyesi’ne, Çevre ve Çocuk Atölyesi’nden Çiçek Dikim Atölyesi’ne, Su Deneyi Atölyesi’nden Eşitlik Atölyesi’ne kadar birçok atölye çalışmasının yapıldığı alanda; yetişkinler için sağlık taraması, çocuklara diş macunu ve fırçası dağıtımı, çevre bilincini oluşturan kitap ve süt dağıtımı gibi birçok etkinlik de gerçekleştirildi. Daire Başkanlıklarının ortak düzenlediği atölye ve etkinliklere yoğun ilgi gösteren yetişkinler ve çocuklar, dolu dolu bir 3 gün geçirdi.

Altun: “Vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’nda görev alan Çevre Yüksek Mühendisi Zeki Altun, Daire Başkanlığı olarak yaptıkları etkinlik ve atölyeler hakkında bilgi vererek, “Gelen vatandaşlara ve çocuklarımıza; öncelikle sıfır atık yaklaşımının ne demek olduğu, atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemi, belli atıkların geri dönüşüm yoluyla ekonomiye tekrar kazandırılması, kompost üretim çalışmaları ve katı atık depolama sahalarından elde edilen elektrik enerjisi hakkında bilgi veriyoruz” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde açılması planlanan İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin de ön tanıtımını yaptıklarını aktaran Altun, “Orada gerçekleşecek olan etkinlik ve düzeneklerin içeriklerine yönelik, Bilim Merkezi’mizde görev alacak öğretmenlerimizle beş farklı deney düzeneğini canlı olarak deneyimliyoruz. Hem bilim merkezimizi ve daire başkanlıklarımızın faaliyetlerini tanıtırken, hem de vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz” diye konuştu.

Yazgan: “Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz”

Mersin Palm City Alışveriş Merkezi Pazarlama Yöneticisi Can Yazgan ise, Büyükşehir’in bir etkinliğine daha ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının etkinliklerine, Palm City Alışveriş Merkezi olarak ev sahipliği yaptık. Etkinlikler kapsamında çocuklar, bilim sanat atölyeleriyle buluştu. Bunun dışında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı üretici kadın stantlarını da üç gün boyunca ağırladık. Kadın elinden üretimi destekleyen bir alışveriş merkezi olarak, onlara da ev sahipliği yaptık” ifadelerini kullandı.

Yiğit: “Büyükşehir stantlarında her şey çok güzel geçiyor”

Böyle bir organizasyonda yer almasını sağladığı için Büyükşehir’e teşekkür eden üretici kadınlardan İrem Yiğit ise ailesinin desteği ile üretime devam ettiğini söyledi. Anne-babası ve eşinin yanı sıra diğer aile fertlerinin de kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Yiğit, “Kurumsal hayatı bıraktıktan sonra evde üretim yaparak, aileme bir şeyler kazandırmaya çalışıyordum. Onunla beraber belediyenin bu tarz etkinliklerini duyduğumda, gelir sağlamak adına, ailemin de desteğiyle üretim yaparak stantlarda yer aldık ve çok güzel geçtiğini söyleyebilirim” dedi.

Dağlı: “Büyükşehir’in diğer yerlerdeki etkinliklerine de katılıyoruz”

Etkinlik alanında ailesiyle birlikte eğlenceli bir hafta sonu geçiren Umut Dağlı ise, “Öncelikle böyle bir etkinlik düzenlediği için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Diğer yerlerdeki tüm etkinliklere katılmaya çalışıyorduk. Tüm ailemizle beraber sergiyi gezdik. Üretici kadınlardan alışveriş yapmamızı sağladılar” diye konuştu.

e-ha