Türkiye’de iletişim mesleğinin öncüsü Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına düzenlenen Mesleki Gelişim Sempozyumu 7. yılında Selçuk Üniversitesi’nde bu yıl “İletişim Bilimlerinde Sosyal Etki” Konuşulacak.
İletişim sektöründe 49 yıldır hizmet veren A&B İletişim’in, kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına hayata geçirdiği sempozyumlar dizisinin yedincisi Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
19-20 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyum; iletişim profesyonelleri ile akademik dünyayı buluşturarak yenilikçi yaklaşımlar için ufuk açmayı ve mesleki eğitimi geliştirmeyi hedefliyor. Sempozyumun bu yılki odağı “İletişim Bilimlerinde Sosyal Etki”
Sempozyum; iletişim araçlarının nasıl kullanıldığını, bilginin nasıl dağıtıldığını ve bunların sosyal sonuçlarının neler olduğunu değerlendirerek iletişimde sosyal etki konusunu farklı perspektiflerden incelemeyi amaçlıyor. A&B İletişim, araştırmacıları bu konuda çalışmaya ve ölçme değerlendirme konusunda yeni yöntemler geliştirmeye davet ediyor. Sektörün geleceği adına hayati değere sahip sosyal etki analizleri, günümüzde meslek uygulamacıları tarafından öncelikli ihtiyaç olarak tanımlanıyor.
Önemli tarihler
Özet gönderimi için son tarih: 18 Ağustos 2023
Kabul edilen bildirilerin duyurulması: 1 Eylül 2023
Tam metinler için son gönderim tarihi: 22 Eylül 2023
Sempozyum programının ilanı: 9 Ekim 2023
Prof. Dr. Alâeddin Asna Mesleki Gelişim Sempozyum Dizisi Hakkında
Dizisinin ilki 2017 yılında 27 konuşmacı ve 450 dinleyicinin katılımıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapıldı ve “Dijital Gerçeklikte Halkla İlişkilerin Evrimi” tartışıldı.
2018 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen “Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler” konulu 2 günlük etkinlikte ise 19 akademisyen, 1 yüksek lisans ve 3 doktora öğrencisi, toplam 19 bildiri sundu.
Üçüncü etkinlik 2019 Nisan’ında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde yapıldı. “Post Truth” ve “Halkla İlişkiler” ilişkisinin kültür, siyaset, yeni medya ve etik ekseninde tartışıldığı sempozyuma, 27 üniversiteden akademisyenler, 41 bildiri ile katıldı.
Dördüncü etkinlik 29-30 Nisan 2020’de Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle, pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi. Konferansta 19 akademisyen, iletişim eğitiminin geleceğiyle ilgili 13 bildiri sundu.
Beşinci etkinlik 24 Kasım 2021’de Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlendi. 88 kişinin katıldığı sempozyumda toplam 10 adet bildiri sunuldu.
Altıncı etkinlik 9 Aralık 2022 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlendi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı sempozyumda toplam 11 adet bildiri sunuldu.
e-ha