Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim Sarılar Samsun İYİ Parti Milletvekili Aday tanıtım toplantısında iki soruyu gündeme getirdi.
Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim Sarılar:
Birinci Sorum: “Müslüman Milletler ve Müslüman Türk Milleti mensupları adına kayıtlı orta öğretimde bir tane matematik formülü bulunmadığını” yazısında belirten Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizin on ayrı üniversitesinin orta öğretimde okutulmasına veya proje bazında değerlendirilmesine onay verdikleri milli ilmi keşifleri okutmayarak veya proje bazında değerlendirmeyerek: “Müslüman Milletler ve Müslüman Türk Milleti mensupları adına kayıtlı orta öğretimde bir tane matematik formülü bulunmadığının” devamına sebep olmuş ve olmaktadırlar. Sizler milletvekili seçildiğinizde; “Siz bu durumu ortadan kaldırmak için çaba gösterecek misiniz?”
İkinci Sorum: Bütün siyasetçiler eğitimden rahatsız. Sorum şu; “Gerek ABD ve AB ülkelerinde ve yine Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri kardeş ülkelerinde orta öğretim öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi dikkate alınarak o alanda matematikte bilgi yazılım alanına geçişte kullanılan elips alan formülü okutulmakta ancak ülkemizde ise 2018 yılında müfredattan çıkartılmıştır.” Biliyoruz ki; “Türk çocukları çalışkandır, zekidir ve başarır. Siz Sizler milletvekili seçildiğinizde; “O alanda matematik ve diğer bilim dallarında bilgi yazılım alanına geçişte kullanılan ve ülkemiz çocuklarından esirgenen, eşitsizliğe kapı açan bu işlemin ortadan kaldırılması için çaba gösterecek misiniz?”
Samsun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Erhan Usta bu soruyu cevaplamak üzere Milletvekili Adayı Operatör Dr. Ahmet Karakucak'a yönlendirdi.
İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Op. Dr. Ahmet Karakucak; İkinci sorudaki eksikliğin müfredata ekleme yapılarak giderilmesi hususunda çaba gösterileceğini, birinci sorudaki Milli Eğitim Bakanlığının ülkemizin on ayrı üniversitesinin orta öğretimde okutulmasına veya proje bazında değerlendirilmesine onay vermesine rağmen okutmadıkları milli ilmi keşifler için ise İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in de belirttiği gibi; “Milli ilmi keşiflerin üniversitelerin onayları doğrultusunda değerlendirilip okutulacağını” açıkladı.
e-ha