Scratch Cup 2023 için başvurular başladı. QNB Finansbank’ın öncülüğünü üstlendiği kodlama eğitimleri, Minik Eller Büyük Hayaller kurumsal sosyal sorumluluk platformu çatısı altında devam ediyor. Habitat Derneği iş birliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Scratch Cup 2023 için başvurular başladı. 8-14 yaş arası çocuklara ücretsiz ve online olarak sunulan Scratch 3.0 eğitimlerine çocuklar, www.minikellerkodyaziyor.com web sitesi üzerinden ulaşabiliyor. Bu yıl ‘Temiz Enerjim Benim Enerjim’ temasıyla düzenlenecek yarışmada son başvuru tarihi 31 Aralık 2022.
QNB Finansbank ve Habitat Derneği iş birliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Scratch Cup 2023 için başvurular başladı. 8-14 yaş arası öğrencilerin katılımıyla Scratch 3.0 üzerinden ‘Temiz Enerjim Benim Enerjim’ temasıyla gerçekleşecek yarışma için son başvuru tarihi 1 Aralık 2022. Öğrenciler ve öğretmenleri online kodlama eğitimlerine www.minikellerkodyaziyor.com web sitesi üzerinden ulaşabiliyor.
Takımlar başvurularında 8-10 yaş ilkokul grubu kategorisi ve 11-14 yaş ortaokul grubu kategorilerinde değerlendirilecek. Ekipler, en az iki en çok üç kişilik takımlar halinde katılabiliyorlar. Yarışma için başvurular çocuklar adına öğretmenleri tarafından yapılıyor. Başvurular arasından ilkokul kategorisinde bulunan ilk beş takım ve ortaokul kategorisinde bulunan ilk beş takım olmak üzere toplam 10 takım, mentorları ile birlikte büyük finale katılacaklar.
2023 yılında ‘Temiz Enerjim Benim Enerjim’ teması ile yapılacak Scratch Cup Türkiye, çocukların yaşadıkları gezegende temiz enerji kaynaklarına ve yenilenebilir enerji süreçlerine duyarlı olmaları, sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi, sorunların değil yaratıcı kodlarıyla çözümün bir parçası olmalarını bekliyor. ‘Temiz Enerjim Benim Enerjim’ temasıyla çocukların yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının önemini kavraması, çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesinin farkına varması ve en önemlisi problemlerin çözümünde temiz enerji çevre dostu proje fikirlerini tasarlamaları hedefleniyor.
e-ha