Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu ile Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu ve Ortaokulu yürüttükleri “Doğa Dönüşüyor” eTwinning projesi kapsamında, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Turgutreis sahilde çevre temizliği gerçekleştirdi.

Etkinlik çerçevesinde öğrenciler Turgutreis sahilinin temizliğini üstlenerek örnek bir davranış sergilediler. Kıyı şeridindeki çöpleri tek tek poşetlere toplayan minik öğrenciler büyüklerini, çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler. Öğrencilerin, doğanın korunması için duyarlılığın arttırılması ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik sonrası, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından, öğrencilere çevre temizliğinin ve geri dönüşümün önemi anlatıldı.

Belediye görevlileri; bilinçsizce atılan her çöpün kıyılarımızı, denizlerimizi kirlettiği ve geleceğimize zarar verdiğini belirterek, neredeyse her köşe başında bulunan konteynerlara atıkların ayrıştırılarak atılması ve ekonomiye kazandırılmasının artık bir gereklilik olduğunun altını çizdiler. 

Öğrenciler ve temizlik görevlileri tarafından toplanan atıklar, ayrıştırma işlemlerinin ardından geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

e-ha