Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde hizmete sunulan “Sen de Gel Down Kafe”nin açılışı yapıldı. Engelli ve Down Sendromlu bireylerin çalıştığı kafenin açılış töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, en değerli yatırımın insana yapılan, insan kalbine dokunanın olduğunu söyledi.

Muğla’da engelli ve Down sendromlu bireylerin çalıştığı ilk kafe olan “Sen de Gel Down Cafe” hizmete açıldı. Fethiye ilçesi Kordon’da hizmet vermeye başlayan kafenin açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yanı sıra, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, eski mileltvekilleri, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelli ve Down sendromlu bireylerin sosyal yaşama daha fazla katılmaları, ekonomik kazanç sağlamaları ve iş hayatında aktif rol almaları için açılan kafe 578 metre kare alan üzerine kuruldu. Her gün saat 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet veren kafede birçok farklı ürün bulunuyor. Engelli ve Down sendromlu bireylerin çok fazla yorulmayacakları şekilde çalıştıkları kafe günde yaklaşık 500 misafir ağırlıyor.

Açılış töreninde söz alan Down sendromlu Deha Derin’in annesi Ayşe Derin, “Böyle anlamlı bir cafenin açılmasından çok mutluyum. Fethiye’mize ve Muğla’mıza böyle bir kafe kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya teşekkür ederim dedi.

Karaca, “Osman Başkanımla uyum İçinde Çalışıyoruz. Bu Hizmet İçin de Çok Teşekkür Ediyorum”

Açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını böylesine değerli bir projenin hayata geçmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiğini belirtti. Karaca, “Böyle anlamlı bir kafenin açılmasından çok mutluyum. Fethiye’mize ve Muğla’mıza böyle bir kafe kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Omsan Gürün’e teşekkür ederim. Down kafenin Fethiye’de açılmasını çok isteyen biri olarak seçim vaatlerimde vardı. Meclise getirdiğimizde oy birliği ile karar alındı. Biz iki uyumlu belediyenin nasıl başarıya yüründüğünü gösteriyoruz. Başkanımla birlikte bölgedeki ciddi alt yapı sorunlarına el attık. Biriken o kadar çok açılış var ki önümüzdeki günlerde birlikte kurdeleleri keseceğiz. Sadece Fethiye değil Muğla’mızda güzel hizmetler yapıyoruz. Bu hizmetler nedeniyle Osman Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürün, “En Güzel Yatırım İnsana Yapılandır”

Down kafenin çok önemli bir proje olduğunu belirten Başkan Gürün, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu, bu nedenle kalplere dokunan çalışmaların kendini daha mutlu ettiğini söyledi. Gürün, “Down kafe ancak önünde “sende gel” var. Bunu herkesi down kafeye davet etmek için koyduk. Birlikte olalım diyoruz. Biz büyükşehir belediyesi olarak özel bireylerimizin, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Buna en güzel örneklerden biri kısa mola hizmetimizdir. Burada zihinsel engelli kardeşlerimiz için özel dizayn edilen alanlar oluşturup onların sosyalleşmesini sağlıyoruz. Ayrıca burada geçirdikleri zamanda sürekli onlarla ilgilenmeleri gereken ailelerine de kendileriyle geçirebilecekleri zaman oluşturuyoruz.  Ayrıca engelsiz plajlar oluşturarak engelli vatandaşlarımızı evlerinden alarak denize girmelerini sağlıyoruz. Otobüslerimizde engelli rampalı araçlar tercih ederek engelli vatandaşlarımızın istediği gibi seyahat etmesini sağlıyoruz. Ve daha bu şekilde birçok projemiz var. Buranın yapımında büyük katkıları olan Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya çok teşekkür ederim. Biz bir aileysek sadece yol, altyapı değil, aile fertlerinin ne problemi varsa onun çözümüne yönelik projeler üretmemiz gerekiyor. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın bu şehirde rahat yaşamaları kendilerini eksik hissetmemeleri bizim için çok önemli ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü biz birlikte aile birlikte Muğlayız” dedi.

e-ha