Müze Kumbaram Araştırma Fonu Başvuruları 12 Nisan ile 07 Haziran 2024 tarihleri arası olacak.
Ali Armağan Daloğlu'nun kurucusu olduğu Türkiye'nin en küçük ve kumbara temalı ilk müzesi "Müze Kumbaram” kuruluşunun birinci yılında başlattığı araştırma fonu ile bu yıl da "Eşitlik Kumbaram” temasıyla araştırma yapan öğrencileri desteklemeyi hedefliyor.
Mimar ve müze eğitimcisi Özlem Dengiz Uğur'un müdürlük görevini üstlendiği, danışman kurulunda Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzecilik Bölümünden Doç. Dr. Ceren Güneröz, Av. Gökçeçiçek Tatlarlı Oruç ve SMMM Serhat Bulut'un yer aldığı Müze Kumbaram, "Eşitlik Kumbaram” temasıyla yazılacak olan yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarını maddi olarak destekleyerek bilimsel çalışmalara katkı vermek istemekte. Araştırma fonunun yürütücülüğünü, bu programı organize eden BirKültür Girişim Platformu adına Tolga Ulusoy yapmakta.
YÖK kapsamında yüksek lisans veya doktora tezi için kumbara konusunda araştırma yapan öğrencilere verilecek bu fon, disiplinlerarası bir yaklaşımla farklı bölümlerde eğitim gören tüm öğrencilerinin başvurularına açık. Akademisyen ve sektörde profesyonel olarak çalışanların oluşturduğu seçici bir kurul tarafından başvurular değerlendirilecek; seçici kurul üyelerinin isimleri, değerlendirmede adaleti sağlamak adma kazanan adayın ilanı sonrasında açıklanacaktır.
Fon kapsamında tek bir yüksek lisans veya doktora öğrencisine ayda 2.500,03 TL olmak üzere 15 ay boyunca toplam 37.500,45 TL verilecektir, ayrıca kazanan araştırmacı tezinden yola çıkarak uluslararası geçerliliğe sahip bilimsel dergilerde makale yayınlaması halinde 1.500,00 Euro ek hibe almaya hak kazanacaktır.
Başvurular, Müze Kumbaram internet sitesinde yer alan başvuru portall üzerinden dijital olarak gerçekleştirilecektir.
Müze Kumbaram Araştırma Fonu ile ilgili ayrıntılı bilgiye Müze Kumbaram resmi internet sitesi http://muzekumbaram.museum sayfasındaki MKAF sekmesinden ulaşılabilir.
e-ha