Beşiktaş Belediyesi, usta şair ve yazar Nâzım Hikmet Ran’ın ölümünün 61. yıl dönümünde Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı iş birliğiyle anma töreni düzenledi. Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda düzenlenen törene Nâzım Hikmet Kültür Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Nâzım Hikmet Kültür Vakfı Başkan Vekili Özcan Arca, Nâzım Hikmet Kültür Vakfı Üyesi Zeynep Oral, sanatçılar Mazlum Çimen ve Altan Gördüm, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçı Rutkay Aziz’in konuşmasıyla başlayan program yine konuşmalarla ve müzik dinletisiyle devam etti. Rutkay Aziz, Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda bulunan Nâzım Hikmet anıtının yapılışında emeği geçenlere teşekkür ederek usta şairi ölüm yıl dönümünde saygıyla andığını ifade etti.

Tören kapsamında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise Nâzım Hikmet’in bu memlekete olan sevgisini ve güzel günlerin geleceğine dair beslediği umudunu kendilerine örnek aldıklarını ve bu bilinçle her sorunun üstesinden geleceklerine inandıklarını kaydetti. Akpolat, “Hep bir ağızdan sevinçli bir destan okur gibi yaşamanın güzelliğini hep beraber tadacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Akpolat: “Ezen Değil Ezilenin Yanında Olmuş Büyük Şair Nazım Hikmet”
Nâzım Hikmet Ran’ın çok büyük bir şair ve yazar olduğuna değinen Akpolat, ‘’Nâzım Hikmet’i açıklayan çok güzel bir söz var: ‘Nâzım Hikmet, Memleket... Memleket, Nâzım Hikmet...' Nâzım Hikmet’i en iyi ifade edecek belki de yüzlerce cümle yerine geçecek tek cümle bence bu olabilir. Yaşadığı süreç boyunca gencin, yoksulun, işçinin, köylünün yanında olmuş; ezenden değil ezilenden yana olmuş, yaşamanın çok ciddi bir iş olduğunu ifade ederek sağcısıyla solcusuyla hepimizin memleket sevdalısı olarak ifade ettiğimiz tarihsel bir kişilik. Büyük şairimiz Nâzım Hikmet’i tekrar sevgi, saygı ve rahmetle anıyor; hepinizi selamlıyorum” dedi.

Başkan Akpolat’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan sinema ve tiyatro oyuncusu Altan Gördüm, Nazım Hikmet’in “Yaşamaya Dair”, “Tuna” ve “Akrep Gibisin Kardeşim” adlı ölümsüz şiirlerini okudu. Mazlum Çimen ve Mehmet Yöntem’in müzik dinletisiyle devam eden anma programı, katılımcılar tarafından Nâzım Hikmet anıtına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

e-ha Sude Elif Sezen