Hz. Nuh’un Gemisi’nin dünya üzerinde ilk kez oturduğu yer olarak kabul edilen Cudi Dağı’nın zirvesinde ‘Sefine’ bölgesinde çekimleri gerçekleştirilen ve yapımcılığını Üsküdar Yapım Bülent Durgun’un üstlendiği “Nuh’un Gemisi Cudi’de 2” filmi, asırlardır aranan gemiyi buldu.
NUH’UN GEMİSİNİ GÖRDÜK
Nuh’un Gemisi Cudi’de 2 filmini gerçek yerinde çekmekten dolayı mutluluk yaşadığı ifade eden Yapımcı Bülent Durgun, filmin çekimlerini "Cudi Dağı'ndaki 'Sefine' bölgesinde gerçekleştirdik. Sefine’ye çıktığımda gözyaşlarıma hakim olamadım. Sefine’de o dönemden kalma mescitte de namaz kıldım. Yıllardır araştırılan tartışılan Nuh'un Gemisini orada gördük. Filmi izleyen seyircilerimizde gemiyi görecekler, duygulu anlara onlarda ortak olacaklar. Yüzyıllardır aranan geminin nerede olduğunu herkes görecek” diye konuştu.
NUH’UN GEMİSİNİ GÖRMEK İSTEYENLER SİNEMAYA KOŞTU
Nuh’un Gemisi’nin hikayesinin anlatıldığı ‘Nuh'un Gemisi Cudi’ filminin devam filmi olan, yapımcılığını Üsküdür Yapım Bülent Durgun'un üstlendiği, yönetmenliğini Gürsel Ateş'in yaptığı, başrollerini Metin Yıldız, Bülent Durgun, Emre Özmen ve Esma Soysal paylaştığı ‘Nuh’un Gemisi Cudi’de 2’ izleyicilerden de tam not aldı. Asırlardır merak edilen Nuh’un Gemisini görmek için sinema salonlarını dolduran izleyiciler, bu imkanı sunan yapımcı, yönetmen ve oyuncu ekibini teşekkür ettiler.
FİLMİN KONUSU
Çekimleri dünya üzerinde ilk kez Hz. Nuh’un Gemisi’nin oturduğu yer olarak kabul edilen Cudi Dağı’nın zirvesinde ‘Sefine’ bölgesinde gerçekleştirilen ve Nuh’un Gemisinin hikayesinin anlatıldığı, Nuh Tufanı, Nuh’un Gemisi’nin kurtuluş mesajı, birlik beraberlik mesajı verildiği “Nuh'un Gemisi Cudi'de 2” filminde, Şırnak'ta belediye seçimlerini kazanmak için çalışan insanlar ile bu sırada kavuşacakları günün hayalini kuran iki aşağın hikayesini konu ediyor. Şırnak'ta Belediye Başkanlığı seçimleri zamanı gelmiştir. Başkan adayı olan Selo ve rakiplerinin vaatleri Cudi'ye kadar dayanır. Ancak gözünü Cudi'ye çeviren yalnızca onlar değildir. Nuh’un Gemisi kalıntılarının gerçek olduğunu keşfeden Amerikalı Profesör Robert Şırnak’a geri dönmüştür. Seçim çalışmaları devam ettiği sırada kavuşacakları günü bekleyen Doğu ve Yaren ise kaderin cilvesiyle yüz yüze kalır.
e-ha