Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı, eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu ile Kaliteli Eğitime Erişim kategorisinde Felis ödülü aldı.
Öğretmen Akademisi Vakfı eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu ile, herkes için kapsayıcı ve kaliteli eğitimin oluşturulmasına katkıda bulunan ve hayat boyu öğrenme olanaklarını destekleyen sosyal sorumluluk projelerinin yarıştığı "Kaliteli Eğitime Erişim" kategorisinde Felis ödülünün sahibi oldu.
2009 yılında kurulan eKampüs 2018 yılında yenilendi ve pandemi döneminde ÖRAV’ın tüm Türkiye’yi kapsayan eğitim faaliyetlerinin merkez üssü oldu. Ücretsiz üye olunabilen platform, mesleki ve kişisel gelişim programlarının öğretmenlere ve eğitim sorumlularına 7/24, her cihazdan ve her yerden ulaşmasını sağlıyor. ÖRAV platform aracılığıyla; eğitimde fırsat eşitliği sağlarken, programların etkisini de ölçebiliyor. Platformun etkileşimli yapısı sunulan eğitimlerin sosyal etkisini artırıyor ve meslektaşlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını kolaylaştırırken, eğitimcilerin günceli yakalamalarına ve iyi olma hallerine katkı sunuyor. eKampüs #HerkesİçinÖRAV etiketiyle, eğitimcilerin yanı sıra ailelerin de ilgisini çekebilecek içeriklerle zenginleştiriliyor.
eKampüs özellikle pandemi döneminde çok önemli bir işlev üstlendi
Felis Ödül Töreni’ne katılan ÖRAV Genel Müdür Vekili Arzu Atasoy, ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunarak: "eKampüs, ÖRAV’ın kuruluşundan bir yıl sonra çok ilerici bir vizyonla oluşturuldu ve özellikle pandemi döneminde çok önemli bir işlev üstlendi. Sunulan programlarda video tabanlı mikro öğretim modülleri, canlı dersler, sosyal öğrenme grupları ve üye içerikleri gibi birçok seçenek yer alıyor. Öğretmenleri ilgi alanları özelinde ağ kurmaya da teşvik eden eKampüs, topluma açık ek eğitimleriyle de oldukça kapsayıcı bir sisteme sahip. Pazarlama iletişimi alanında Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olan Felis Ödülleri’nde "Kaliteli Eğitime Erişim’’ gibi önemli bir kategoride eKampüs ile ödüle layık görülmek bizim için gurur verici’’ dedi.
Öğretmen Akademisi Vakfı
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) öğretmenlerin, geleceğe yön veren kuşakların çağdaş ve sağlıklı bir dünya yaratabilmeleri için yetiştirilmesinde liderlik etmelerine katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kuruldu. Vakıf, aynı zamanda eğitimin en önemli odak noktalarından olan öğretmenliğin; özel bilgi, beceri ve tutum gerektiren bir meslek olarak toplum algısında hak ettiği değere ulaşmasına destek oluyor. 21. yüzyılın gerektirdiği zihinsel, sosyal, duygusal ve dijital becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesinde sorumluluk üstlenen öğretmenlerin sürekli gelişimleri için eğitimler tasarlayan ve yaygınlaştıran, atölyeler ve seminerler düzenleyen ÖRAV, bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinde 250.000’den fazla öğretmene ulaştı. ÖRAV’ın devam eden projelerinin yanı sıra, tamamlayıcı bir sürekli eğitim ve bilgi paylaşım platformu olarak kurulan ve bugün tüm eğitimlerin gerçekleştirildiği "eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu’’ da düzenli olarak yenilenerek, kullanım kapsamı zenginleştiriliyor. Platformun tüm Türkiye’den 55 binden fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.
e-ha