Dört mevsim vatandaşların en çok tercih ettiği ve sofraların vazgeçilmezi balıkta fiyatlar düştü. Balık tezgahlarında Karadeniz somunu 300 liradan 100 liraya düşerken, palamut ise 150 liradan 80 liraya düştü.
Vatandaşlar yaz aylarında da balık yiyor. Besin değeri yüksek ve omega 3 deposu olan palamut ve somon en çok tercih edilen balıklar arasında yer alıyor. Fiyatların düştüğünün altını çizen İstanbul'un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan vatandaşlara balık tavsiyesinde bulundu.
KARADENİZ SOMON 100 PALAMUT 80 LİRA
Karadeniz somonu ve palamutta indirim olduğunu belirten Balıkçı Kenan Balcı: "Bu hafta Karadeniz somon balığının kilosu 100 liradan, palamut ise 80 liradan satılıyor. Vatandaşlarımız en çok bu iki balığı tercih ediyor. Sağlık açısından da besin değeri oldukça yüksek. Fiyatıda uygun" dedi.
BALIK YEMENİN MEVSİMİ OLMAZ
Balık yemenin mevsimi olmadığını yaz kış balık yenmesi gerektiğini belirten usta balıkçı Kenan Balcı: "Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Bu bizim için eşsiz bir güzellik. Her denizimizden binlerce farklı tür balık çıkıyor. Hepsi birbirinden faydalı. Hepsi birbirinden lezzetli. Balığın yazı, kışı olmaz. Haftada en az iki kez balık yemeliyiz. Bu sağlık açısından da çok önemli" diye konuştu.
REÇETEYE YAZILMAYAN TEK İLAÇ BALIK
Balığı özellikle çocuklara ve yaşlılara da tavsiye eden Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, "20 çeşit balık var. Bizim müşterilerimize tavsiyemiz ucuz olan balığı tercih etsinler. Palamutlarımız da ucuzladı. Karadeniz somonumuzda. Bir alan bir daha alsın, bir yiyen bir daha yesin diye ucuz yaptık. Balık reçeteye yazılmayan tek ilaç. Balık doğal ilaç.
Balık yiyelim, kendimiz yemesek bile mutlaka çocuklara yedirelim. Çocukların kemiklerini geliştiriyor, yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Karadeniz ve Marmara'nın kıymetini bilip evimiz gibi temiz tutalım. Karadeniz ve Marmara Türk halkı için çok önemli. Karadeniz ve Marmara tükenmeyen madenlerimizdir. Ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Bizim bu denizlerimize sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
e-ha