Yardıma muhtaçlara her zaman koşan Bilgin Parıltan, yasal bir çerçeve oluşturmak ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla Parıltan İyilik Hareketi adlı bir dernek kurdu. Derneğin açılışı 23.05.2024 tarihi itibariyle dün gerçekleşti.
2017 yılından beri Kocaeli'nin İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde bireysel olarak yardım organizasyonları düzenleyen Bilgin, zaman ve mekan fark etmeksizin ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmuş ve onlara desteğini esirgememiştir. Her sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da onlarca derneğin yaptığı işi tek başına yaparak 400 ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi, 120 aileye zekat, fitre ve fidye dağıtmıştır.
Bilgin Parıltan, faaliyetlerin yasal çerçevede ve denetime açık bir şekilde şeffaf bir şekilde yürütülmesi için dernek kurma kararı almıştır. Parıltan'ın özverili çalışmaları ve yardıma muhtaç insanlara olan duyarlılığı onu dernek kurmaya teşvik etmiştir. Parıltan İyilik Hareketi Derneği, yasal çerçevede daha fazla kişiye ulaşarak daha kapsamlı yardım faaliyetleri yürütmeyi hedefliyor.
Dernek kuruluşu ve açılış töreninde bir konuşma yapan Bilgin Parıltan, "Yıllardır bireysel olarak yaptığım yardımları artık dernek çatısı altında daha organize bir şekilde yapacağım.
Hepiniz biliyorsunuz ki, toplumumuzda yardıma muhtaç birçok insan var. Bu insanlara el uzatmak, onların hayatlarına dokunmak hepimizin görevidir. Biz de bu derneği kurarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi amaçlıyoruz.
Bu derneğin, yardıma muhtaç insanlar için umut ışığı olacağına ve onların hayatlarında güzel değişimlere yol açacağına eminiz. Bu yolda bizlere destek olacak tüm hayırsever vatandaşlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.
Hedefimiz, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak onların hayatlarına dokunmak. Bu yolda bana destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.
Unutmayalım ki "İyilik her zaman iyidir" bir el uzatmak, bir hayat değiştirebilir.
Parıltan İyilik Hareketi Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi almak ve yardımda bulunmak için derneğin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
e-ha