Great Place To Work En İyi İşverenlerin seçildiği yüz yüze gerçekleştirilen ödül töreninde çalışanlarına verdikleri önemle öne çıkan şirketler ödüllerini aldı.
Teknoloji sektöründe bulunmanın gerekliliği ile hızlı karar verebilen, esnek davranan, çabuk öğrenen, uygulayan, dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip eden genç ve profesyonel bir ekibe sahip olan PEAKUP, çalışanları tarafından değerlendirildiği anket sonucu Great Place to Work Sertifikası’nı üçüncü kez alırken, gerçekleştirilen ödül töreninde En İyi İşveren Ödülü’nün d sahibi oldu.
Great Place to Work Sertifikası şirket içerisinde güven kültürünü sağlamlaştırmış ve çalışanları tarafından başarılı bulunan şirketlere veriliyor. Güven, hakkaniyet, saygı, gurur ve takım ruhu gibi kriterlerin ölçüldüğü ankette PEAKUP, sahip olduğu Great Place To Work for Women, Great Place to Work for IT, Happy Place To Work (En Mutlu İşyeri) ödüllerinin yanı sıra bu yıl da en iyi işverenler arasında ilk 3’e girdi.
En İyi İşverenler 2022 raporuna göre, insan ve güven odaklı şirketler daha başarılı oluyor. En İyi İşverenler kriz sırasında toplumu desteklemeye devam ediyor. Çalışanların %90'ı şirketlerinin topluma değer katma biçiminden memnun olduğunu söylüyor.
Zayıf kurum kültürleri, özellikle küresel bir salgın sırasında önemli bir iş riski oluşturuyor. Buna karşın, En İyi İşverenler ’in de gösterdiği gibi bunun da bir çözümü olduğunu gözler önüne seriyor. Yaptığınız her işin merkezine çalışanlarınızı koyun ve onlara güvenin.
PEAKUP, çalışan motivasyonu, bağlılığı ve güveni merkezine alarak hem ofiste hem de ofis dışında ekibini ön planda tutuyor.
Şirket içi motivasyonu ve güveni yükseltme konusunda önemli adımlar atan PEAKUP, çalışanları için birçok farklı projeler ve yöntemler uyguluyor. Çalışma ortamlarında eğlenceyi ve rahatlığı ön planda tuttukları ofislerinde oyun makineleri, dinlenme alanları, renklere göre ayrılmış ve özel olarak dekore edilmiş mekanlar, söyleşi, sohbet sahası ve çeşitli enstrümanlardan oluşan müzik alanı bulunuyor. Ofise girdiğiniz an neon ışıklar, Chevrolet model araba, sallanabileceğiniz bir salıncak ve güler yüzlü genç bir ekip sizi karşılıyor.
Çalışan memnuniyeti ve bağlılığı üzerine düzenlenen kişisel gelişim eğitimleri, esnek haklar, çalışanlarının hayallerine maddi destek, Netflix, Spotify gibi servislere üyelikler, İngilizce konuşma eğitimleri, tiyatro, müzik ve diksiyon atölyeleri ile şirket içi motivasyonu ve güveni yükseltici uygulamalarla birlikte çalışanlara sunulan kariyer gelişim imkanları da PEAKUP’ın insan kaynağına yaptığı yatırımlar arasında yer alıyor. Tüm bu çalışmalarının karşılığında da çalışılacak Dream Work kriterlerini fazlasıyla karşılamış oluyor.
“İnsan odaklı aldığımız kararlar ve çalışanlarımızın mutlu olması başarımızın kaynağı”
PEAKUP’ın kısa zamanda hızlı büyümesinin ardında büyük bir ekip çalışmasının bulunduğunu belirten PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, “PEAKUP’ı oluşturan ekibin mutluluğu bizim için her zaman ön planda oldu. Çalışma ortamımızın huzuru, birbirimize olan güven duygumuz ve açık bir iletişim ortamına sahip olmamız bizi her zaman daha ileriye götürdü. Biz bunu kendi içimizde sağlarken verdiğimiz hizmetler ve ürünlerimizle müşterilerimize aynı mutluluğu ve kaliteyi yansıtabildik.
Ekibimiz için aldığımız her karar, yaptığımız her çalışma bizlere sürdürülebilir bir büyüme ve başarı olarak geri döndü. Yaptığımız çalışmalar ve uyguladığımız yöntemler de gösteriyor ki Great Place to Work sertifikasını almaya her yıl hak kazanıyoruz. Ekibimizin desteği ve güveni ile üç yıldır üst üste Great Place To Work sertifikasını almamızı ve En İyi İşveren şirketler arasında ilk 3’e girmemizi sağlayan, bu ödülü bize getiren harika ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.
e-ha