Petek bakımında petekleri ısıtma için kombi suyu kullanılmaktadır. Kombi suyu kireci ve toprak atıkları hücrelerde birikerek burada bir tabaka oluşturur. Gün geçtikçe bu tabaka kalınlaşarak hücrelerin ve dolayısıyla çevrenin ısınmasını engeller. Peteklerin bu süreçteki sıcaklığını ısıtmak için de artırabilirsiniz. 

Peteklerin sadece bir kısmı ısınıyor diğer yarısı ısınmıyorsa, peteklerin altı ısınmıyorsa, kombi sürekli arızalıysa ve kombi filtresi sürekli tıkanıyorsa sorun peteklerdedir. Bu sorunun kesin çözümü uzmanlar tarafından yapılan petek temizliğidir. 

Günümüzde petek temizliği için aradığınız tesisatçıların bir kısmı peteklerin içini boşaltarak kovalara dökerler. Bazı tesisatçılar daha sonra hücreleri temizlemek ve hücreyi olduğu gibi bırakmak için hücrelerin içine çeşitli kimyasallar dökmeye karar verirler. Dökülen bu kimyasal içeride kaldığı ve arı atıklarında toplanmadığı için bu ilacın hiçbir faydası yoktur. Hücre ısınmaya devam eder ve aynı şekilde ısınmaz.

Petek Bakımı Temizleyicileri Nelerdir?

Petek temizleyiciler döküldükten  sonra 20-25 dakika bekleyin. Bu bekleme süresi boyunca asitli temizleyici hücrede bir tabaka oluşturmuş olan atıkları çözmeye başlayacaktır. Telefler çözüldükten sonra petekler içeriden yıkanır. Yıkama sonrasında hücrelerin daha dayanıklı olması, uzun süre kirlenmemesi ve atıkların bir tabaka oluşturmaması için koruyucu kimyasallar dökülür. Tüm bu işlemlerden sonra hücreler gerçekten ve tamamen arınmış olur. Bu işlem yaklaşık 2-3 saat gibi kısa bir sürede tamamlanır. Bu işlem sırasında peteklerin sökülüp tekrar takılmasına gerek yoktur. Kullanılan aletler yardımıyla hücre yerinde kalır ve temizlik bu şekilde yapılır. 


Petek Temizleme, döşemedeki tüm kalıntıları temizler, böylece döşemenin her parçası kolayca ısınır. Bu şekilde oda daha hızlı ısınır. Kombi daha verimli çalışır ve sık arıza yapmaz.  Petekler günümüzde içeriden temizlendiği için kombinin sıcaklığını artırmaya gerek kalmadan oda daha hızlı ısınır. Bu tabii ki doğalgaz faturanıza yansıyacaktır, faturanızda en az %5 indirim olacaktır. 

Petek Bakımında Bilinmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Öncelikle elementlerden daha fazla güç alabilmek için kombi ve peteklerin her yıl düzenli bakımlarının yapılması gerekiyor. Bu bakımlar ihmal edilmeden düzenli olarak yapılırsa daha iyi ısıtabilir, kombi ve elemanların ömrünü uzatabilirsiniz. Ayrıca peteklerin üzeri koltuk ve kanepelerle kapatılmamalıdır. Petekler kapatıldığında, ısı odanın her yerine eşit şekilde yayılmaz. 

Evlerinizde günümüzde çok fazla uzun perde kullanmayın. Odanın sıcaklığını ölçen ve kombinin sıcaklığını buna göre ayarlayan termostatlar odaya yerleştirilebilir. Yoğuşmalı kombi ile daha fazla ısıtabilir ve aynı zamanda daha az enerji tüketebilirsiniz. Mümkünse kombileri yoğuşmalı kombiler ile değiştirebilirsiniz. 

Kombiden en iyi performansı alabilmek için Kombinin kapalı bir yerde olması gerekmektedir. Bu nedenle kombi balkonda ise kapatılmalı ve kombi dolaba konulmalıdır. Ayrıca binanızın yapısı da ısınma açısından önemlidir. Binanızın dış cephe yalıtımı vardır, böylece daha fazla ısınabilirsiniz. Böylece karışımı çok yüksek ısıda yakmak zorunda kalmazsınız, bu da faturalarınıza yansır.