QR menü, siparişlerin ve ödeme işlemlerinin cep telefonlarından bile kolaylıkla halledilebildiği yeni nesil bir dijital menüdür. Özellikle hijyen kurallarına ekstra dikkat edildiği, misafirlerin fiziksel olarak temastan kaçındıkları pandemi döneminde e-menülerin kullanımı artmıştır. Basılı menüler, gerek hijyenik olmayışları gerek ise anlık güncelleme yapılamıyor oluşu ile tercih edilmemektedir. Bekleme sürelerini kısaltan QR menü ile müşteriler işletmene geldikleri anda personelinin yanına gelmesine gerek olmadan kolaylıkla menüye erişebilirler. İşletmen içerisinde bulunduracağın karekodu akıllı cihazlarından okutan misafirler menünü görebilir ve siparişlerini seçebilirler.

İnternete bağlanan cihazlarda rahatlıkla çalışan yeni nesil menüler, tüm işlemlerin temassız ve pratik olarak gerçekleştirilmesine katkı sağlar. Basılı menülerin aksine QR menü ile her zaman güncel kalınır. Menüyü karalama, fiyat ve ürün güncellemeleri yapabilmek için uzun süren bekleyişler ve baskı maliyetlerinin fazla olması işletmeyi olumsuz olarak etkiler. Fakat QR menü sayesinde işlemlerin pratikleşir, müşterilerinin bekleme süreleri azalır. Bu durum da müşteri memnuniyetini beraberinde getirir.

Herhangi bir uygulama yüklemeden dakikalar içerisinde QR menü kullanabilirsin. İşletmenin sahip olduğu siteler ile uyumlu olarak çalışır. Dilediğin zaman ürün ve fiyat güncellemeleri yapabilir, her zaman güncel kalabilirsin. Hata oranlarını minimuma düşürebilir, online olarak da menünü tanıtma fırsatı elde edebilirsin. Sadakat sistemi ile müşterilerinin işletmeni yeniden tercih etmesini sağlayabilirsin.

QR Menu Order ile Hızlı ve Hatasız Siparişler

Simpra'nın yeni nesil menüsü olan QR Menu Order ile pos sistemi entegresi sayesinde müşterilerinin verdiği siparişler anlık olarak pos sistemine ve mutfağa iletilir. Aynı şekilde pos sisteminde yapılan tüm ürün ve fiyat güncellemeleri e-menüne yansır. Müşterilerin kolaylıkla sipariş verebildikleri gibi ödemelerini de temassız olarak gerçekleştirebilirler. Ödemeleri onaylandıklarında ise e-posta adreslerine e-belge gönderebilirsin. Siparişlerin mutfak ekranına direkt olarak iletilmesi sonucunda olası sipariş karışıklıklarının da önüne geçilir. Detaylı satış raporlarını görüntüleyerek işletmenin mevcut durumunu görebilir ve ileride alacağın kararları da şekillendirebilirsin.