Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, dünyanın en büyük seyahat sitesi TripAdvisor’ın “Travellers’ Choice 2022” ödülüne layık görüldü. Müze, dünyanın her yerinden gezginlerin 12 ay boyunca yaptığı puanlama sonucunda hazırlanan “İstanbul’un gezilecek en iyi 25 destinasyonu” listesinde yer aldı.
İstanbul’un tarihi güzellikleri ile iç içe, Haliç kıyısında eşsiz bir manzaraya sahip olan İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi, kültürü ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini koruyor. 14 binin üzerindeki zengin koleksiyonu ile sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan müze, ziyaretçilerine her gelişlerinde yeni ve farklı keşifler yapma fırsatı sunuyor.
Rahmi M. Koç Müzesi, dünyanın her yerinden gezginlerin değerlendirmeleri sonucu belirlenen ve 5 üzerinden minimum 4,5 puan alan otel ve işletmelerin layık görüldüğü TripAdvisor ödülünü bir kez daha kazandı. Müze, TripAdvisor'ın binlerce kullanıcısının oyları neticesinde belirlenen “Travellers' Choice 2022” listesinde, İstanbul’da gezilecek en iyi 25 destinasyon arasında yer aldı.
İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, ödüle ilişkin yaptığı açıklamada “Rahmi M. Koç Müzesi olarak farklı alanlara ilgi duyan, her yaş grubundan ziyaretçiye hitap ediyoruz. Her yıl 200 bini aşkın yerli ve yabancı misafiri müzemizde ağırlıyoruz. 14 binin üzerindeki zengin koleksiyonumuz yegâne ve özgün özelliğini koruyor. Bunun yanı sıra koleksiyonumuza düzenli olarak eklenen yeni objeler ile ziyaretçilerimizin müzemizde yaşayacağı deneyimi unutulmaz hale getirmek için çalışıyoruz. Dönemsel sergilerimiz, çocuklara yönelik eğitim ve atölyelerimiz ile kültür ve eğlencenin adresi olmayı sürdürüyoruz. Dünyanın en canlı, tarihi, kültürü ve mimarisiyle eşsiz şehirlerinden İstanbul’da müze olarak çok özel bir yere sahibiz. Ziyaretçilerimizin burada yaşadığı deneyimin sonucunu böylesi çok kıymetli ödüllerle görmek de bizi ayrıca mutlu kılıyor” dedi.
Rahmi M. Koç Müzesi, TripAdvisor platformunda “İstanbul’un En İyi 10 Müzesi” listesinde üçüncü sırada bulunuyor. Ayrıca beş yıl arka arkaya gezginlerin verdiği yüksek puan neticesinde Mükemmellik Sertifikası alan İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi, İftihar Listesi’nde yer alıyor.
Rahmi M. Koç Müzesi Hakkında
Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
e-ha