Global teknoloji lideri Epson, dünyanın en önemli ödül programlarından Red Dot’ta, endüstriyel robot, yazıcı ve projeksiyon modellerinden oluşan 9 ürünüyle ödül kazandı. Epson'un SL-D500 kompakt fotoğraf yazıcı serisi, Red Dot: Ürün Tasarımı 2023 ödüllerindeki en yüksek ödül olan En İyinin En İyisi Ödülü'nü kazanan az sayıdaki üründen biri oldu. Böylece Epson, En İyinin En İyisi Ödülü'nü dördüncü kez kazandı…
Global teknoloji lideri Epson, dünyanın en önemli ödül programlarından Red Dot’ta, endüstriyel robot, yazıcı ve projeksiyon modellerinden oluşan 9 ürünüyle ödül kazandı. Epson, SL-D500 kompakt fotoğraf yazıcı serisiyle Red Dot 2023’te prestij ödülü olan ‘En İyinin En İyisi’ Ürün Tasarımı Ödülü’nü aldı. Böylece Epson, En İyinin En İyisi Ödülü'nü dördüncü kez kazanmış oldu. Epson ayrıca beş inkjet yazıcı modeli, bir endüstriyel robot, bir projektör ve bir akıllı gözlük modeli için de Red Dot ödülü aldı.
Fotoğraf yazıcısıyla En İyinin En İyisi seçildi
Ödüllü SL-D500 serisi kompakt fotoğraf yazıcısı, kompakt ve hafif tasarımıyla sınırlı alana sahip mekanlarda kurulum esnekliği sağlıyor. Üç ünite üst üste yerleştirilebilirken ön erişimli işlem, dar raflar ve tezgahlar üzerine bile kurulum yapmaya olanak tanıyor. Geri dönüştürülmüş reçine ve mürekkep şişeleri içeren bir muhafaza kullanılarak çevresel etkiler en aza indirgenirken, bu durum daha az ambalaj ve atık anlamına geliyor.
Kemere takılan makbuz yazıcısı
Epson’un Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazanan TM-P20II ve TM-P80II taşınabilir makbuz yazıcıları, perakende, konaklama, paket teslimi ve sayaç okuma uygulamaları için ideal ürünler olarak biliniyor. Şık görünümü, kullanıcıların bir kemer veya omuza rahatlıkla takarak kullanabilmesini sağlıyor. Ayrıca, yazıcılar sağlam darbe direnci ve IP54 standartlarına uygun su korumasına da sahip.
Yiyecek etiketi uygulamasını kolaylaştırıyor
Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazanan Epson TM-L100 kompakt etiket yazıcısı, restoranlarda ve mağazalarda sipariş yönetimi ve yiyecek etiketleme için kullanılıyor. Düz, şık tasarımı temizlemeyi kolaylaştıyor ve yiyeceklerin işlendiği her yerde kullanılabiliyor. Yiyecek teslim hizmetlerinin yayılmasıyla birlikte bu alanda baskı talebi artıyor. Bu yazıcı, yüksek yapışma gücüne sahip liner-free etiketleri destekleyerek kullanışlılığı artırırken çevresel etkiyi azaltıyor.
Çalışma masası olan yazıcı
Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazanan SureColor SC-T7700 serisi ve SC-P8500 serisi yazıcılar, CAD, fotoğraf ve POP uygulamaları için tasarlandı. 500 mm derinliğiyle, bu üniteler dükkanların arka bahçesindeki dar alanlara bile kurulabiliyor. Rulo kağıt yüklemeden baskı işlemlerine kadar her şey ön panel üzerinden yapılabildiği modellerin üst yüzeyi de düz olduğu için çalışma masası veya bilgisayar masası olarak da kullanılabiliyor.
Antibakteriyel yazıcı
Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazanan TM-m30III POS yazıcısı, bir akıllı telefon veya tablet cihazından çalıştırılabiliyor. Şık küp şekilli tasarımı zarif butiklerden bakkallara kadar her ortama uyum sağlıyor. Bu ünite, çıktıyı hem ön taraftan hem de üstten destekliyor. Antibakteriyel olan kasası birçok kişi tarafından kullanılan self-servis kasalarında bile ürünün güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.
Kullanılmadığında katlanan yazıcı
Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazanan nokta vuruşlu yazıcılar LQ-690II ve LQ-780, temiz tasarımlarıyla ofis masa alanı verimliliğini maksimize ediyor. İnce profil, dar tezgahlara bile kurulumu mümkün kılıyor. Kullanılmadığında, kağıt kılavuzu daha verimli masa alanı kullanımı için katlanabiliyor.
GX8 endüstriyel robot
Epson’un endüstriyel robotu GX8 de Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazandı. Söz konusu robot, sınırlı bir alanda ve çeşitli çalışma ortamlarında hassas bir şekilde hizmet vermek için tasarlandı. Hareket kontrol performansını artıran GYROPLUS Teknolojisi, yüksek hızlı işlem ve yüksek doğruluk sağlarken akıllı bir gövde boyutunu koruyor. Ayrıca, çeşitli çalışma ortamlarına uyum sağlayabilen çeşitli varyasyonlar sunabiliyor.
Kompakt ama güçlü projeksiyon
Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazanan CO-FH02 akıllı full HD projeksiyon, kompakt boyutuna rağmen, 3.000 lümen parlaklık sunuyor ve değiştirilebilir görüntüleme modlarına sahip olarak geliyor. Böylece parlak bir toplantı odasında veya bir oturma odasında rahatlıkla kullanılabiliyor.
Akıllı gözlüğünü geliştirdi
Epson’un artırılmış gerçeklik gözlükleri MOVERIO BT-45C ve BT-45CS, Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü kazandı. Bu saydam akıllı gözlükler endüstriyel uygulamalar için tasarladı. Sahadaki kullanıcılar, söz konusu gözlüklerle görevlerini sorunsuz bir şekilde uzaktan yardım hizmeti verebiliyor. Bu ürünler, COVID-19 nedeniyle seyahat kısıtlamaları olduğunda ortaya çıkan sorunlar gibi çalışma alanı sorunlarının çözülmesine yardımcı oluyor.
Dahası, çalışan nüfus yaşlandıkça, bu gözlüklerin bilgi ve becerilerin bir sonraki nesle aktarılmasında kullanılması planlanıyor. Uzun süreli kullanılabilirlik, uzun süre gözlüğün giyilebilmesini sağlamak için ürünün ağırlığının tüm baş üzerine dağıtılmasıyla iyileştirildi. Epson, sahadaki kullanıcıların geri bildirimlerine yanıt olarak, aksesuar bağlantısını değiştirerek gözlüklerin bir kaska kolayca takılmasını sağlayan yeni bir mekanizma üretti.
EHA - Yılmaz Efe