Sevilen çizgi kahraman Red Kit için özel bir sayı yayınlandı. Yazar ve çizer Matthieu Bonhomme´nin kaleminden “Aranıyor“ (orijinalinde: Wanted) isimli dördünce özel sayı yayınlandı.  

75 senedir hayranlarıyla buluşan Red Kit´in özel sayısında, ünlü kovboy bir cinayet ile suçlanıyor. Sanki bu yetmiyormuş gibi, bir de Charlie´nin melekleri gibi peşine üç kadın takılıyor. Her problemin üstesinden gelen Red Kit ise, hem cinayet suçlamasını hem de üç bayanı atlatmayı başarıyor.  

Egmont Ehapa Medien Yayınevi (www.egmont.de) tarafından 75. Yıl münasebetiyle yayınlanan özel sayı, 68 sayfadan oluşuyor. Klasik Red Kit kitaplarından 20 sayfa fazla bulunuyor. 

1946 yılında Morris tarafından ilk defa çizilen Red Kit onlarca sene tüm dünyada sevilmeyi başardı. Bugüne kadar tüm dünyada 100 milyondan fazla Red Kit kitabı satıldı. Ve Red Kit 75 yaşına rağmen halen genç ve dinç duruyor. 

75. Yıl'a özel olarak bu sene daha iki özel Red Kit albümü daha yayınlanacak. 1 Temmuz´da Ralf König´in kaleminden “Hassas Emaye“ ve 3 Kasım´da “Büyük Red Kit Ansiklopedisi" isimli albümler yayınlanacak. 

e-Haber Ajansı (e-ha)