Yeni nesil perakende analitiği şirketi REM People, yaptığı analizlerle perakende sektörüne hareket katıyor. ‘Kayıp Nokta Analizi’ araştırmasıyla son 1 yılda toplamda 10.000’den fazla satış noktasını müşterilerin portföyüne geri kazandırdı.
Yapay zekâ tabanlı çoklu kanal perakende uygulama yönetimi çözümleri sunan yeni nesil perakende analitiği şirketi REM People, yaptığı analizlerle sektöre canlılık kazandırıyor. REM People ‘kayıp nokta analizi’ araştırmasıyla son 1 yılda toplamda 10.000’den fazla satış noktasını müşterilerin portföyüne geri kazandırdı.
REM People, müşteri ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Yerli ve global olmak üzere 50’den fazla ülkede, 120’den fazla müşteriye hizmet veren REM People, ‘Kayıp Nokta Analizi’ çalışmalarıyla hızlı tüketim pazarına yeni bir bakış açısı getiriyor.
Tek tek ziyaret yapılıyor
REM People Müşteri Başarı Direktörü Ali Dedei, yaptıkları kayıp nokta analizleriyle müşterilerine; rekabet avantajı, satış artışı, saha gücü verimliliğinin artırılması gibi KPI’larda yükselme sağladıklarını belirterek şöyle konuşuyor: “Ülkemizde her gün milyonlarca insan, 200 binden fazla perakende satış noktasından 100 binlerce ürün satın alıyor. Her bir tekil satış noktasında alışverişçiler tarafından tekrarlanan bu aksiyonlar sayesinde milyarlarca liralık bir hacimle ‘hızlı tüketim ürünleri’ pazarı oluşuyor. Markalar bu aksiyona cevap verebilmek adına satış ve pazarlama faaliyetlerine çok yüksek yatırım yapıyorlar. Alışverişçinin ihtiyacını, perakende noktasında karşılayabilmek ve ürünü satışa dönüştürmek adına; özellikle Türkiye gibi geleneksel kanalların (bakkal, büfe, kiosk, tekel bayi, kuruyemişçiler vb.) yaygın olduğu bölgelerde, bu ihtiyaca karşılık vermek isteyen dünya devi markalar kendilerini hep ikilemde buluyorlar. Markalar için her yerde olmak ve / veya en yüksek potansiyeli olan satış noktalarında konumlanmak arasında gelgit yaşanabiliyor. Öncesinde düşük potansiyelli olarak görülüp portföyden çıkarılan noktaları tekrar gündeme alarak bazı analizler yapıyoruz. Son 6 ay ile 1 sene içerisindeki ticareti durdurulan noktaların listesini ele alarak tüm noktaları tek tek ziyaret ediyoruz. Hali hazırdaki potansiyelleri, geçmiş dinamiklerle değerlendirilerek markaya raporluyor ve bu analizler neticesinde yönetim fonksiyonunu destekleyecek aksiyonlar ortaya koyuyoruz.”
Sektörü de canlandırıyor
REM People, son 1 yıl içinde farklı sektörler ve müşterilerde gerçekleştirdiği çalışmalarla toplamda 10.000’den fazla satış noktasını müşterilerinin portföyüne geri kazandırdı. Bu sadece hızlı tüketim ürünleri firmalarının satışlarını maksimize etmek için değil; aynı zamanda geleneksel perakendenin canlanması için de son derece önemli bir çalışma haline geldi.
REM People Hakkında
REM People, yapay zekâ tabanlı çoklu kanal (omni-channel) perakende uygulama yönetimi çözümleri sunan yeni nesil perakende analitiği şirketidir. REM People'ı rakiplerinden ayıran en önemli özellik, ambalajlı tüketici ürünleri şirketlerinin ve perakendecilerin performanslarını faaliyet gösterdikleri tüm kanallarda takip etmelerini sağlayan entegre çözümler sunmasıdır.
REM People, müşterilerinin perakende uygulamalarını ve mağazacılık operasyonlarını, tanzim/teşhir uygulama performanslarını offline, online ve basılı kanallarda izleyerek ‘ürün yolculuklarını’ takip etmelerine yardımcı olur. Perakende Uygulama Yönetimi alanında geliştirdiği %100 yerli 3 SaaS yazılımın yanı sıra ‘Yapay Zeka Tabanlı Gelişmiş Analitik’ ve talebe dayalı olarak ‘Uçtan Uca Araştırma Hizmetleri’ sunar.
REM People, Arçelik, Adel Kalemcilik, Anadolu Efes, Arla Foods, Bahlsen, Bayer, Beko, Coca-Cola İçecek, Danone Nutricia, Disney, Mey-Diageo, Evyap, Haribo, Hayat Kimya, Henkel, Huawei, Intel, JBS Seara, Kraft Heinz, Kellogg’s, Kimberly Clark, Microsoft, Mondelez, Nestle, P&G, PepsiCo, Pernod Ricard, Reckitt, Red Bull, Superonline, Turkcell ve Unilever gibi dünya devlerine 50’den fazla ülkede hizmet vererek verimliliklerini artırmayı hedefler.
e-ha