Dün sabaha karşı başlayan şiddetli yağış ve fırtına Tarsus’ta da etkili oldu...

Gece saatlerinde bölge genelinde gerçekleşen fırtına ve şiddetli yağış, Tarsus’ta da etkili oldu. Tarsus kent merkezinde Altaylılar Mahallesi başta olmak üzere Tozkoparan Zahit Mahallesi, Anıt Mahallesi, Beydeğirmeni, Yeni Mahalle, Gaziler Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde muhtelif noktalarda yaşanan su taşkınlarına Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin yanı sıra, İtfaiye arama-kurtarma birimleri ile MESKİ ve Tarsus Belediyesi ekipleri müdahale etti.

Tarsus'ta Altaylılar mahallesinde Roof 14 sitesinin bahçe duvarı, sel sularına dayanamayarak, çöktü. Sel suları, site bahçesini bastı. Site bahçesindeki araçlar ve binanın giriş katı sular altına kaldı. 

Tarsus Belediyesi ekipleriyle de bazı noktalarda eşgüdümlü olarak yapılan çalışmalarda ekipler kırsalda bulunan Dedeler Mahallesi Killik mevkii, Cinköyü, İbrişim, Mahallesi Sayköy Mahallesi ve daha birçok yerleşim yerinde sel suları ile fırtınanın yarattığı olumsuzlukların ortadan kalkması için hummalı faaliyet yürüttüler.