Dolandırıcıların yeni yöntemi Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) oldu. Cep telefonlarına gönderilen “HGS borcunuz var, linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz” mesajlarıyla dolandırıldıklarını belirten tüketiciler, Şikayetvar üzerinden mağduriyetlerini dile getirerek diğer kullanıcıları da bu tuzağa düşmemeleri için uyardı.

“HGS borcunuz var, ödemezseniz icra başlayacak” şeklinde sahte bir avukat ismiyle gelen mesajlar kullanıcıları mağdur ediyor. Gönderilen SMS’te insanlara, ödenmemiş HGS borcu olduğu belirtiliyor, mesajla birlikte iletilen linke tıklanması gerektiği söyleniyor. Borcun ödenmemesi durumundaysa icra başlatılacağı söyleniyor. Yönlendirilen sahte HGS linkine tıklayan kullanıcılardan, T.C. kimlik numarasını ve araç plakasını yazması isteniyor. Daha sonra sahte bir borç bakiyesi gösteriliyor ve sonraki sayfada kredi kartıyla borcun ödenmesi talep ediliyor.

Şikayetvar üzerinden mağduriyetlerini belirten tüketicilerden bazıları binlerce lira dolandırıldıklarını dile getirerek yardım talebinde bulunurken, sahte SMS gönderilen kimi kullanıcılarsa diğer insanları uyararak bu tuzağa düşmeyin diyor.
e-ha