Türkiye’nin güncel sanat galerileri ve sanatçıları, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen öğrencilere destek amacıyla “Sanat ile Eğitime Destek” projesini başlattı. Eğitim dostu sanatçılar tarafından hazırlanarak sergilenen eser seçkisinin tüm geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak. Proje aracılığıyla, ilköğrenim çağındaki çocukların eğitimlerine destek verilmesi hedefleniyor.
Türkiye’nin güncel sanat galerileri ve sanatçıları, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla “Sanat ile Eğitime Destek” adlı bir dayanışma projesi başlattı. Salt’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve resim, heykel, enstalasyon, video gibi farklı üretimleri içeren sergi, 13-16 Nisan tarihlerinde Salt Galata’da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. “Sanat ile Eğitime Destek” projesi kapsamında eğitim dostu sanatçılar tarafından hazırlanarak sergilenen eser seçkisinin tüm geliri, ülke genelindeki tüm etkinlik noktalarında 28 yıldır 3 milyondan fazla çocuğa 100 bine yakın gönüllüsüyle nitelikli eğitim desteği sunan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak.
200’ü aşkın sanatçının eserleri TEGV’in web sitesinde
38 galeriden 200’ü aşkın sanatçının eserleri, Nisan ayı boyunca www.tegv.org adresinde yer alacak ve TEGV’e bağış yapılarak buradaki eserler satın alınabilecek. Böylece TEGV’in deprem bölgesinde yürüttüğü eğitime destek çalışmalarına katkı sağlanacak. Proje aracılığıyla, özellikle ilköğrenim çağındaki çocukların temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Ayrıntılı bilgi edinmek ve katılımcı listesini incelemek için www.tegv.org adresini ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde, 24 ilde 7 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği ile toplam 54 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.
e-ha