Akademik yıl açılış programının ardından, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu öğretim yılında kayıt yaptıran 96 öğrenciye beyaz önlük giydirildi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, bugüne kadar üç dönem mezun verdiklerini ifade ederek şu bilgileri paylaştı:
“Şu an 151 mezunumuz ülkemizin çeşitli yerlerinde sağlık hizmeti veriyor. Bağımsız bir akademik kuruluş tarafından ilk kez bu yıl yapılan mezun memnuniyeti araştırması sonucunda ülkemizdeki tüm devlet ve vakıf üniversitesi tıp fakülteleri arasında ikinci sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz.
Ayrıca son dönem mezunlarımızdan Fakülte birincimiz Dr. Esra Genç, Eylül ayında yapılan 2022 yılı 2. dönem Tıpta Uzmanlık sınavında 24.381 aday arasında Türkiye 239.'su olarak bizlere büyük bir sevinç yaşattı. Kendisini ve tüm mezunlarımızı kutluyoruz.”
"Sevgili Öğrencilerimiz, hekimlik mesleğindeki ustalarınızın elinden giyeceğiniz beyaz önlüklerinizin sadece birer hijyen unsuru olmadığını biliyorsunuz” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Akkın, öğrencilerine şöyle seslendi:
“Önlükleriniz beyaz renkleri ile saflığı, temizliği, adaleti ve tarafsızlığı temsil ediyor. Bu felsefeyi lekesiz önlüklerinizle yaşamınız boyunca içinizde yaşatacağınıza hocalarınız olarak gönülden inanıyoruz.
Sizlere başarılı bir öğrenim yaşamı diliyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kez daha saygı ve minnetle andığımız Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi bilimin ışığı ve aynı zamanda hekimlik sanatının ışıltısı yolunuzu daima aydınlatsın ve yolunuz açık olsun."
Tören, hekimliğe adım atan öğrencilere beyaz önlüklerinin “hekim ustaları” tarafından giydirilmesi, pasta kesimi ve birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.