Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği'nin ( SAM-MED ) Olağan 3. Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Başkan Kerim Sarılar'ın konuşmasından sonra 3 Olağan Genel Kurulu için divan oluşturuldu.
Neticede 24 Mayıs 2022 Salı günü; saat 10.30'da, Dernek binasında gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulu seçimleri için iki Başkan Adayından Kerim Sarılar; kullanılan 15 oyun 11' ini, diğer Başkan Adayı Recep Özyurt ise 4 oy aldı. Bu sonuçla Kerim Sarılar tekrar başkanlığı kazanarak, güven tazelemiş oldu.
Yeni dönemde Türk Cumhuriyetleri arasında kültürel faaliyetleri artıracaklarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanınması için kardeş ülkelerdeki yazarlarla fikir teatisi ve lobi faaliyetlerinde bulunacaklarını açıklayan Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı Kerim Sarılar; “Kardeş Türk Cumhuriyetlerinde bilim ve edebiyatın çeşitli dallarında kitap yazmış yazarlar, kardeş ülkeler arasında birlik ve bütünlüğümüze katkı sunan sosyal medya kullanıcıları, gazeteciler Tüzüğümüzün 3. Maddesi gereği Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olması durumunda derneğimize üye olabilmek için Yönetim Kurulumuzca değerlendirmeye alınmak üzere müracaat edebileceklerini açıkladı. Yine Kardeş Türk Cumhuriyetleri arasında birlik ve bütünlüğe katkı sağlayan değerli bilim, edebiyat ve fikir adamlarının Yönetim Kurulumuzca değerlendirmeye alınmak üzere derneğimize onursal üyelik için müracaatta bulunabileceklerini, Tüzüğümüzün 3. Maddesi gereği yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için aranan Türkiye’de yerleşme hakkına sahip olması için aranan bu koşulun onursal üyelik için aranmayacağını” açıkladı.
Türk Cumhuriyetlerinde 1997 yılında yazarları Profesör Dr. Maarife HACIYEVA, Yrd. Doç. Dr. Şahin KÖKTÜRK ve 12 sayfası Şair ve Yazar Kerim SARILAR’A ait; "TÜRK DÜNYASI VE KARDAŞ ÜLKELER EDEBİYATI” kitabı yanı sıra “Karanfiller ve Menekşeler” adlı kitabı ile tanınan Samsun Sosyal Medya, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Derneği Başkanı ve Bilim İnsanı Kerim Sarılar; “Bilimde ve edebiyatta Türk Cumhuriyetlerindeki kardeşlerimizle birlikte dünyaya yön vermeyi Yüce Allah bizlere nasip etmiştir. Bilimde ve Edebiyatta asrımız Türklerin asrıdır” dedi.
24 Mayıs 2022 Salı günü; saat 10.30'da, Dernek binasında gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu:
Kerim Sarılar- Başkan
İsmet Aktaş- Başkan Yardımcısı
Avni Sağlam- Başkan Yardımcısı
Okan Ayan- Başkan Yardımcısı
Hasan Şahin- Başkan Yardımcısı
Ümit Şaşmaz- Genel Sekreter
Hakan Özenç- Sayman
Oktay Zerrin- Yönetim Kurulu üyesi
Bayram Ocak- Yönetim Kurulu Üyesi
Ahmet Tuncay- Yönetim Kurulu Üyesi
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
Serdar Oktav, Okan Işık, Enes Metehan Bal, Mehmet Alan, Muhammet Yılmaz, Yavuz Kaya, Talat Tosun, Nihat Alpaslan, Niyazi Öndaş, Necati Yusufoğlu.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri:
Başkan Ali Kayıkçı, Üyeler: Caner Yılmaz, Dursen Özalemdar
Denetim Kurulu Yedek Üye Adayları:
Alaeddin Dursun, Onur Emirza, Emin Dündar
Disiplin Kurulu Asil Üyeleri :
Miraç Morçöl, Ali Hazinedar
Yeniden Başkan seçilerek; güven tazeleyen Kerim Sarılar; SAM- MED 3. Olağan Genel Kurulu’na katılanlara teşekkür edip, olağan 3. genel kurul seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.
e-ha