Sarıyer Belediyesi Gümüşdere Köy Ürünleri Üretim ve Satış Yeri’nin açılışı yapıldı. Merkeze, binayı köy halkına kazan Gümüşdere’de 20 yıl muhtarlık yapmış, eski Sarıyer Ziraat Odası Başkanı Galip Özan’ın adı verildi.
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçeye değer katacak bir projeyi daha hayata geçirdi. Gümüşdereli vatandaşların kendi ürettikleri ürünleri işleyecekleri ve satışa sunabilecekleri Gümüşdere Köy Ürünleri Üretim ve Satış Yeri’nin açılışı gerçekleşti. 185 metrekarelik bir alan içine kurulan olan tesiste; Gümüşdereli kadınlar tarlalarından topladıkları ürünleri konserve yaparak satabilecek. Tesiste satış tezgâhı, mutfak ve oturma alanının yanı sıra kadınların sosyalleşebilecekleri bir alan da yaratıldı.
Tesisin açılışında çiftçilerle bir araya gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Burada ne yapılacağına, ne yapılması gerektiğine sizler karar vereceksiniz” dedi.
BU MERKEZE SAHİP ÇIKIN
Açılışta ilk olarak konuşan eski Sarıyer Ziraat Odası Başkanı ve eski Gümüşdere Muhtarı Galip Özan, “1975’te muhtardım. İl Özel İdare tarafından dediler ki köyünüze ev ekonomisi merkezi ister misiniz dediler. 1976’da açılışını yaptık. 10 sene devam etti ve ben bıraktıktan sonra kimse ilgilenmedi. Bu tesisi bu şekilde canlandıran Şükrü Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Sarıyer Ziraat Odası Başkanı Bilgin Çakıroğlu ise, “Başkanımız buraya bir emek verdi. Gümüşere Köyü’nün sessiz kahramanları kadınlarımız. Onlara verelim burayı dedik. Bundan sonrası sizde. Sizden ricam buraya sahip çıkın” diye konuştu. Gümüşdere Muhtarı Günay Yazıcı da Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e seslenerek, “Köyümüze böyle bir eser bıraktığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
BURALAR KÖYLÜLERE VERİLMELİ
Programda çiftçilere seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kadınlarımızın içinde olmadığı bir işin bereketli olmak ihtimali yok. Gümüşdere Köyü’nün bende ayrı bir yeri var. Ben buraya ilk kez 1962 yılında geldi. Galip Baba’nın adı buraya çok yakışacak. Biliyorsunuz burası köy statüsündeydi. Daha sonra belediye sınırları içerisine verildiğinde bu gibi yerler belediyeye devredildi. Normalde belediyelerde böyle yerler kiraya verilir. Ben dedim ki, buralar kiraya değil köylülere verilmeli.
Hem karşı salonu hem de burayı yaptık. Buraya mutlaka sahip çıkmanızı istiyorum. Biz de elimizden ne gelirse yardımcı oluruz. Çok harabe haldeydi burası. Sizlerle beraber gezeceğiz ve burada ne yapılacağına, ne yapılması gerektiğine sizler karar vereceksiniz. Yaptığınız ürünlerin sadece pazarda değil burada konserve olarak daha iyi bir şekilde pazarlanabileceksiniz. Galip Hocam, 50 sene önce muhtarken yapmış burayı. Bizde 50 sene sonra burayı tamir ettik ve Galip Özalp adını vereceğiz buraya.”
e-ha