İlçedeki üniversitelerde okuyan ancak barınacak yurt ya da ev bulamayan öğrenciler için 2011 yılında açılan ve her yıl onlarca öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayan Sarıyer Belediyesi Bahçeköy Kız Konukevi baştan aşağı yenilendi.
Barınma krizi giderek büyürken, İstanbul’un büyük üniversitelerinin bulunduğu Sarıyer’de kız öğrenciler için 2011 yılında hizmete açılan Sarıyer Belediyesi Bahçeköy Kız Konukevi, sunduğu kaliteli ortamla ailelerinden uzakta okuyan kız öğrenciler için eşsiz bir yurt olanağı sağlıyor. Bu yıl tamamen yenilenen kız konukevi 122 öğrenciye hizmet veriyor. Temiz ve kaliteli odaları, sınırsız interneti, akşam yemeği servisi, çamaşırhanesi, çalışma odasıyla örnek bir proje olan merkezde kamera sistemi ve 7-24 görev yapan çalışanlarıyla üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor.
Yenilenen merkez hakkında bilgi veren Bahçeköy Kız Konukevi Müdürü Reyhan Sabaz Taştekin, “Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan kızlarımıza yuva oluyoruz. Anadolu’nun her köşesinden öğrenci alıyoruz. Bu yıl eşyalarımızı ve odalarımızı baştan aşağı yeniledik. Bu dönem misafir edeceğimiz öğrencilerimiz yepyeni odalarda kalacaklar. Her yıl 122 öğrencimiz, 122 ailemiz oluyor.
Öğrencilerimizin aileleriyle de sürekli kontak halindeyiz. Burada kalan kızlarımızla aramızda çok güzel bir sinerji oluyor. Çünkü kızlarımız burayı evi gibi benimsiyor. Bahçeköy sakinlerinin çocuklarına dersler veriyorlar. Aileler bilsin ki burada kalan kızlarımız artık bizim de çocuklarımız. Onlar buradan; güçlü, ayakları yere sağlam basan, çağdaş kadınlar olarak gidiyorlar” dedi.
Bahçeköy Kız Konukevi; modernliği, temizliği, konforu ve sunduğu imkânlarla Anadolu’nun dört bir yanından gelen öğrencilere özel hizmet veriyor. Bahçeköy Meydanı’nda bulunan 5 katlı, 122 kişilik kapasiteye sahip konukevi; 2,3, 4 ve 6 yataklı odalardan oluşuyor. Her katta üç banyo ve üç tuvalet bulunuyor. Kurumda, öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yemekhane, çamaşırhane ve mutfak gibi bölümlerin yanı sıra etüt odası ve bilgisayar odası yer alıyor.
Misafir öğrenciler belediyeye ait interneti sınırsız olarak kullanabiliyor. Güvenliğin üst düzeyde tutulduğu tesis 24 saat kameralarla izleniyor. Öğrencilerin konforunun düşünüldüğü mekânda, onlara sadece okumak kalıyor. Saat 18.00 – 20.00 saatleri arasında ücretsiz akşam yemeği hizmetinin de verildiği konuk evi, sunduğu modern olanaklarla öğrencilere sıcak bir yuva oluyor.
e-ha