Gaziemir Ege Serbest Bölgede deri ve tekstil ürünlerinde geniş bir ürün yelpazesiyle hizmet sunan SF Trade, yeni ürünler ve yatırımlarla hedef pazarlardaki büyümesini sürdürüyor.
Yılın ilk çeyreğinde büyüme hedeflerinin üstüne çıktıklarını belirten Genel Müdür Aylin Gözay, Üretim kapasitelerini artırarak geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yüzde 20'lik bir büyüme oranı yakaladıklarını dile getirdi.
Aylin Gözay, “İlk çeyrekte % 3 büyüme hedeflediğimiz 2022 yılında bunu üretim kapasitemizi artırarak % 20 olarak gerçekleştirdik. Yılın kalanında bu büyüme ivmesini düşürmeden yılı kapatmayı hedefliyoruz. Bu başarımızda yıl başında belirlediğimiz büyüme ve inovatif üretim hedefli stratejimizin çok büyük etkisi oldu. Bunun yanında doğru iş gücü konumlandırması ve bu stratejiyi kendine hedef edinen bir ekip şirket olarak en büyük artımız. Uzak Doğu’nun lojistik maliyetlerinden sebep avantajını yitirmesi de Avrupa’lı markaların Türkiye’ye yönelimini destekledi” diye konuştu.
KUZEY AVRUPA'DA BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR
Bebek ürünleri grubunda montaj ağırlıklı ürünlere başladıkları bilgisini veren Gözay şöyle devam etti: “Kuzey Avrupa, büyüdüğümüz pazarlardan olmaya devam ediyor. Medikal ürün gruplarında ve outdoor ürün gruplarında daha agresif bir satış stratejisine geçiyoruz. Bu gruplarda inovatif ürünlere yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz. Kalite, çevre ve insan odaklı bir sistemle üretim gerçekleştiriyoruz. Ürün çeşitliliği ve kalitesini geliştirmek adına Ar-Ge ve Ür-Ge'ye de önem veriyoruz. İlk çeyreği beklentimiz üzerinde büyümeyle kapattık ve artık şirket olarak Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik konularında daha aktif ve izlenebilir politikalar belirledik. Bu konuda bu yıl daha planlı ve stratejik hedeflerle çalışıyoruz. Döngüsel Ekonomiye katılım kapsamında Dünya Kalkınma Bankasının proje çağrılarından biri olan Circular Vouchers 2.0'a başvurumuzu yaptık.”
e-ha