Geleneksel taş mimari olarak inşa edilen, kasaba tipi cezaevi olarak hizmet veren Şile Cezaevi Binası Şile Belediyesi tarafından restore ediliyor. Uzun yıllardır işlevini kaybetmiş bir halde duran Şile Cezaevi Binası, Şile Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile gençlik merkezine dönüştürülüyor.
Şileli gençlerin ve çocukların eğitimine, kültür-sanatla buluşarak sosyalleşmelerine önemli katkı sağlayacak bir proje için Şile Belediyesi harekete geçti. Şile Kapalı Cezaevi’nin 1. Etabındaki çalışmalar tamamlandığında mekân kütüphane olarak hizmet verecek. Aynı alana inşa edilecek Gençlik Merkezi ise gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Gençlik Merkezi içerisinde sergi salonu, derslikler, toplantı odaları ve okuma alanları da yer alıyor.
“Gençlerimiz için projeler üretmeye devam edeceğiz”
Gençlerin sosyalleşirken kendilerini geliştirebilecekleri bir merkezin en kısa zamanda hayata geçirileceğini söyleyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, kütüphanede sınırsız ve ücretsiz internet hizmeti verileceğini açıkladı. Merkezin kafeteryasındaki ikramların Şile Belediyesi tarafından gençlere ve çocuklara ücretsiz sunulacağını belirten Ocaklı, konuşmasına şöyle devam etti: “Eski Cezaevi Binasının olduğu yerde gençlerimiz için hizmete sunacağımız merkezimiz ile geleceğe ve hayata kendilerini hak ettikleri kalite ve olarak ile daha iyi hazırlayacaklar. Bizler gençlerimiz için çalışıp, onlar için projeler üretmeye devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.”
Ocaklı, “Eski eğitim süreçlerinin yerini yenilerine bıraktığı, hayatı derinden etkileyen değişimlerin yaşandığı bir zamandayız. Şile Belediyesi olarak bizler hizmet anlayışımızı bu değişime göre belirleyerek, çocuklarımızın ve gençlerimizin becerilerinin desteklenmesi, kültür, sanat ve eğitim hizmetlerine erişimlerini sağlayarak sosyalleşmeleri için Şile’nin tarihi ve kültürel mirasından ilham alan Gençlik Merkezi Projemize söz verdiğimiz gibi başladık ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız bu yatırım aslında geleceğimize yatırımdır” dedi.

e-ha